Капелюшник з Богуслава: "принципами не поступаються, а вдосконалюються"

Капелюшник з Богуслава: "принципами не поступаються, а вдосконалюються"
19 Вересня 2024, 18:51
Поділитися:


Джерело: КИЇВЩИНА: СТОРІНКИ ІСТОРІЇ

Народився 1887 року в Богуславі. Шив капелюхи в містечку, а потім продавав. Життя у рідному Богуславі було важким. Місцевий фінансовий інспектор вимагав з нього гроші, намагався знайти недоліки в його роботі (дещо з часом не змінюється), – розповів Сергій Ситник.

Дружина Юдька була дуже позитивною людиною, ні з ким не сварилася в місті. Вона завжди говорила: “Бог їм простить. Бог їх суддя”. Якщо якийсь конфлікт з сусідами, навіть якщо їхня дитина зробить щось не так, вона ніколи нікого не звинувачувала, але казала, що нікого не слід судити, а людям слід приділяти більше уваги.

Зі спогадів доньки Єлизавети, вони ходили до синагоги і молилися, завжди відзначали кожне свято. На кожну Пасху діти мали нові речі: новий одяг, нове взуття та все інше. Тканинний стіл був білим. І мати була дуже рада провести сімейне свято, хоча була дуже втомлена, тому що сім’я була великою і вона мала готувати їжу для всіх, але, тим не менш, була рада провести свято і бути разом за одним столом.

Не витримуючи тиск з боку фінінспектора і вирішивши не платити хабар родина Дубінських вимушена була виїхати до Києва. У березні 1953 року Сталін помер. Донька Ю. Дубінського Єлізавета тоді теж плакала, “бо усі плакали”.

Юдько підійшов до своєї доньки і сказав:

“Чому ти плачеш, дурна дівчино, його треба було застрелити на самому початку. Його щастя, що він помер своєю смертю”.

Батько прожив до 1959 року, а його дружина до 1976 року. Вони обоє до кінця були релігійними, святкували свята навіть у найважчі роки. Відвідували синагогу на Подолі


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Вікіпедія розгляне скаргу на статтю про один з найвідоміших топонімів Обухівщини

  • Пірники і амонячки: чи існувало питомо обухівське печиво

  • Фанатам обухівського міфу про чотири метри чорнозему присвячується

  • Паустовський і трипільський фен-шуй в його "Дніпрових кручах"

  • Обухівський замок 1618 року в оптиці нейромереж: як він виглядав



Source link