На Рівненщині через пристрасть дідуся до «чорної археології» загинули 2 дітей

image
15 Липня 2019, 09:28
Поділитися:

У господарстві, де 13 липня внаслідок вибуху загинули двоє дітей, вилучили 1149 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляють у прес-центрі МВС України.

Правоохоронці вилучили 31 мінометну міну, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб, 5 гранат та 1024 інших вибухонебезпечних предметів.

Наразі все вилучене знешкоджується на віддаленій території.

Нагадаємо, 13 липня у селищі Смига Дубенського району сталася трагедія. 11-річна дівчинка і 13-річний хлопчик, перебуваючи у гостях у свого дідуся, знайшли у нього на кухні коробку із вбудованим вибуховим пристроєм. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Діти загинули одразу на місці події.

59-річного господаря затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 1 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство двох осіб), ч. 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховим речовинами та боєприпасами) та частиною 1 статті 263-1 (незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України. Слідчі слідчого управління поліції області підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Читайте також: Із вересня столичні школярі отримуватимуть електронні учнівські квитки

Читайте також: У липні ціна на газ для населення зменшиться на 10,4 %

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV