Профілактика та раннє виявлення раку: тренінг для лікарів “первинки”

Профілактика та раннє виявлення раку: тренінг для лікарів “первинки”
18 Вересня 2024, 20:18
Поділитися:

Сімейні лікарі – перші, до кого звертаються пацієнти зі скаргами на здоров’я. Саме тому їхня обізнаність та професійність відіграють вирішальну роль у профілактиці та ранньому виявленні онкологічних захворювань. Задача ж для пацієнтів – випрацювати загальнонаціональну культуру обстежень.

Для підвищення кваліфікації медиків первинної ланки, в просторі ДБАЮ ПРО СЕБЕ відбувся важливий тренінг з лікарями-онкологами Дмитром Цвіром (хірург-онколог) та Олександром Зубом (гінеколог-онколог) Чернігівського медичного центру сучасної онкології. Під час навчання тренери акцентували увагу на профілактиці та ранньому виявленні раку молочної залози та шийки матки, що є важливим етапом у боротьбі з онкологією.

📊 Вчасне звернення до лікаря – важливий фактор у подоланні раку, а рання діагностика – це не лише шанс зберегти життя, а й можливість суттєво знизити рівень ракових захворюваності та смертності.

💪 Захід проведено в рамках проєкту «Наша нова громада» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та у співпраці з благодійним фондом «Фонд боротьби з раком»

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів