Готель “Україна” у центрі Києва продали “з молотка” за 2,5 млрд гривень: хто став новим власником

Готель “Україна” у центрі Києва продали “з молотка” за 2,5 млрд гривень: хто став новим власником
18 Вересня 2024, 16:43
Поділитися:

У системі аукціонів держмайна “Prozorro.Продажі” 18 вересня провели торги з приватизації готелю “Україна” у центрі Києва. Його продали за понад 2,5 мільярди гривень.

Як повідомляєФонд державного майна.

Стартова ціна готелю на початку торгів становила 1,05 млн грн, а у ході трираундового аукціону вона зросла майже у два з половиною рази — до 2,51 млрд грн.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”. 

За право власності на готель змагалися три учасники. Переможцем торгів стало ТОВ “Ола Файн”, що належить власнику студії GSC Game World (розробник ігор S.T.A.L.K.E.R.) та кіберспортивного бренду NaVi Максиму Кріппі.

У Фонді держмайна України повідомляють, що переможець має 30 робочих днів для сплати запропонованої вартості лота. Далі він зобов’язаний виконувати всі встановлені умови приватизації:

погасити протягом 6 місяців від дати переходу права власності борги із заробітної плати та перед бюджетом;погасити кредиторські заборгованості, які наявні на дату переходу права власності на придбаний об’єкт;крім заборгованості перед фізичними та юридичними особами, щодо яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України «Про санкції», та пов’язаними з ними особами, а також кредиторами, бенефіціаром яких є громадяни / резиденти Російської Федерації та/або Республіки Білорусь;забезпечити соціальні гарантії працівникам згідно з вимогами трудового законодавства;не звільняти працівників готелю «Україна» з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом шести місяців з дня переходу до нього права власності;дотримуватися вимог та додаткових обмежень природоохоронного законодавства щодо користування об’єктом;зберегти основний вид діяльності підприємства.

Раніше ми писали про те, що готель “Козацький” на столичному Майдані Незалежності виставили на продаж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua