Премія видатним діячам культури і мистецтв Київщини: триває прийом заявок (Брифінг Київської ОДА)

Премія видатним діячам культури і мистецтв Київщини: триває прийом заявок (Брифінг Київської ОДА)
18 Вересня 2024, 13:57
Поділитися:

Триває прийом заявок на здобуття Премії видатним діячам культури і мистецтв Київщини. Про це під час брифінгу повідомив т.в.о. директора департаменту культури та туризму КОДА Євгеній Самойленко.

20 премій призначається на конкурсних засадах:

– професійним творчим працівникам;

– науковим працівникам музейних, бібліотечних закладів, історико-культурних заповідників, архівних установ;

– педагогічним працівникам закладів освіти сфери культури;

– митцям, які працюють на засадах мистецького аматорства;

– працівникам закладів культури;

– творчим колективам.

Відзнака призначається за кращі здобутки претендентів, що утверджують високі духовні цінності, внесок у національне культурне відродження і становлення української державності: у сферах театрального, музичного, образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, фотомистецтва, дизайну, у створенні аудіовізуальної продукції, нематеріальної культурної спадщини, в тому числі народної культури (фольклор, традиції, звичаї і обряди, діалекти і говірки, народні художні промисли та ремесла), із охорони культурної спадщини, музейної справи, бібліотечної справи та опублікування монографій, видання художньої літератури, підручників і навчальних посібників, наукових публікацій.

Розмір Премії складає 20,0 тис. грн.

Документи та матеріали на здобуття відзнаки подаються до Київської обласної державної адміністрації до 01 жовтня 2024 року

З умовами та порядком проведення, переліком необхідних документів та матеріалів можна ознайомитися на офіційному вебсайті Київської обласної державної адміністрації.

«Обласна премія видатним діячам культури  і мистецтв Київщини є однією із  найбільш престижних творчих відзнак, заснованих державною адміністрацією з метою піднесення ролі культури та мистецтв, підвищення престижності культурно-мистецької діяльності, яка сприяє формуванню та просуванню іміджу області  як регіону з самобутньою історичною культурою та потужним творчим  потенціалом», – наголосив Євгеній Самойленко.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація