У столиці на березі Дніпра незаконно збудували готельний комплекс: прокуратура вимагає повернути землю

У столиці на березі Дніпра незаконно збудували готельний комплекс: прокуратура вимагає повернути землю
16 Вересня 2024, 19:42
Поділитися:

Київська міська прокуратура вимагає знести готельно-ресторанний комплекс, самочинно збудований у столиці.

У повідомленні прокуратури йдеться, що цей комплекс розташований на вул. Набережно-Корчуватській, 35 у Голосіївському районі.

За даними слідства, фізособа на підставі рішення районного суду, зареєструвала за собою право власності на цей комплекс. Рішення це згодов скасував суд апеляційної інстанції.

В подальшому реєстрація права власності на нерухомість стала передумовою для отримання приватною фірмою у 2018 р. в оренду земельної ділянки площею майже 0,6 га. Ця ділянка належить до земель водного фонду та перебуває під особливою охороною держави, а будівництво на ній заборонене.

Потім фірма, в порушення умов договору оренди та законодавства, продовжила незаконну забудову ділянки, а також зайняла суміжну ділянку без будь-яких документів.

Київрада, стверджує прокуратура, знала, що все це є порушенням закону, але все одно своїм рішенням поновила на 15 років договір оренди цієї землі та уклала з фірмою договір оренди на суміжну ділянку.

Прокуратура вимагає скасувати саме це рішення Київради.

Нагадаємо, раніше київська фірма сплатила до бюджету столиці 825 тис. грн за оренду землі.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua