Як обрати якісне морозиво: поради Супрун

image
14 Липня 2019, 20:25
Поділитися:

Морозиво – це один з улюблених десертів українців, особливо влітку. Тож,  про те як правильно обирати  цей смаколик аби отримати від нього лише насолоду розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у мережі Facebook.

Класичне морозиво — білковий продукт. Це значить, що його так само, як і молоко чи сир, важливо правильно зберігати, аби не отримати в результаті споживання гострі кишкові інфекціїнагадує Супрун.

Обираючи морозиво звертайте увагу на декілька факторів:

  • термін придатності;
  • дотримання температурного режиму зберігання морозива — не вище -16°С.

Яким має бути правильне морозиво:

▪️передусім — холодним та цупким, коли дістаєте його із морозильної камери;

▪️правильної форми;

▪️ всередині упаковки не має бути інею та слідів продукту на обгортці;

▪️ морозиво повинно мати рівномірну консистенцію;

▪️смакуючи десерт, ви не маєте відчувати кристали льоду, маслянистий смак чи «пісок на зубах» (кристали лактози);

▪️на глазурі не повинно бути нальоту чи тріщин;

Будь-яка невідповідність свідчить про недотримання режимів збивання, заморожування та зберігання морозива. Безпечніше відмовитися від такого десерту– зазначає Супрун.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ