Як обрати якісне морозиво: поради Супрун
Морозиво – це один з улюблених десертів українців, особливо влітку. Тож, про те як правильно обирати цей смаколик аби отримати від нього лише насолоду розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у мережі Facebook.
–Класичне морозиво — білковий продукт. Це значить, що його так само, як і молоко чи сир, важливо правильно зберігати, аби не отримати в результаті споживання гострі кишкові інфекції–нагадує Супрун.
Обираючи морозиво звертайте увагу на декілька факторів:
- термін придатності;
- дотримання температурного режиму зберігання морозива — не вище -16°С.
Яким має бути правильне морозиво:
▪️передусім — холодним та цупким, коли дістаєте його із морозильної камери;
▪️правильної форми;
▪️ всередині упаковки не має бути інею та слідів продукту на обгортці;
▪️ морозиво повинно мати рівномірну консистенцію;
▪️смакуючи десерт, ви не маєте відчувати кристали льоду, маслянистий смак чи «пісок на зубах» (кристали лактози);
▪️на глазурі не повинно бути нальоту чи тріщин;
–Будь-яка невідповідність свідчить про недотримання режимів збивання, заморожування та зберігання морозива. Безпечніше відмовитися від такого десерту– зазначає Супрун.
Джерело: Вечірній Київ