Електричну систему столиці тепер контролюють дистанційно

image
12 Липня 2019, 18:30
Поділитися:

287 систем телемеханізації встановили фахівці на трансформаторних і розподільчих електропідстанціях столиці.

Як повідомляє прес-служба компанії, інноваційні системи телемеханізації вже працюють на 223 розподільчих пунктах потужністю 10 кВ і всіх 64 підстанціях ДТЕК «Київські електромережі». Сучасні прилади дозволяють енергетикам дистанційно аналізувати роботу обладнання. Пристрої передають інформацію про стан мереж, реле, трансформаторів, кабелів, фіксують напругу і рівень споживання. Обробляють дані спеціальні комп’ютерні програми, що зводить до мінімуму помилки. А значить підвищується надійність і стабільність роботи електромереж столиці.

– Обладнати всі більш ніж 3500 трансформаторних підстанцій інноваційним устаткуванням ми плануємо в 2020 році, підкреслив начальник Служби засобів диспетчерського та технологічного управління ДТЕК Київські електромережі Ігор Циганок. – Сучасні методи збору інформації ще на крок наблизили енергокомпанію «Київські електромережі» до впровадження технології «розумних» мереж (smart grids), які роблять електропостачання міста ще більш надійним. А роботу енергетиків оперативною.

На цифровізацію компанія на 2019 рік передбачила понад 33 мільйона гривень. Загальна сума інвестицій у розвиток електричної інфраструктури столиці в цьому році – близько 370 млн гривень.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ