Аварійна будівля на Подолі потребує реставрації: власник отримав припис

image
12 Липня 2019, 14:37
Поділитися:

Департамент охорони культурної спадщини КМДА вимагає у нового власника пам’ятки архітектури місцевого значення на вулиці Межигірській, 33/19 укласти охоронний договір та терміново розпочати проведення заходів для уникнення подальшої руйнації.

Про це йдеться у приписі Департаменту, направленому новому власнику пам’ятки ТОВ «КОМПАНІЯ НОВОБУД ІНВЕСТ». Департамент направив новому власнику будівлі припис, який він отримав 25 червня. Таким чином, із моменту отримання припису у місячний термін – до 25 липня, новий власник має виконати умови цього припису.

Зокрема, у приписі зазначено, що власник має:

  • у місячний термін із моменту отримання укласти з Департаментом охоронний договір;
  • забезпечити проведення першочергових заходів для уникнення подальшої руйнації;
  • забезпечити проведення протиаварійних та невідкладних консерваційних робіт на підставі розробленої та узгодженої у встановленому порядку науково-проектної документації;
  • забезпечити приведення пам’ятки до належного стану на підставі погодженої у встановленому порядку науково-проектної документації.

Голова Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк наголосив, що впродовж останніх років будівля перебуває в аварійному стані. На її території неодноразово виникали пожежі. Відсутній дах, наявна динаміка руйнацій як окремих елементів, так і конструкції будинку в цілому. Наявні тріщини в стінах. Спостерігається значний нахил торцевої стіни в бік вул. Щекавицької, що може привести до падіння частини будинку та повного руйнування пам’ятки.

– Вчора на пам’ятці знову відбулася пожежа. Через недбалість власників у будівлі постійно перебувають безхатченки. Причини пожежі встановлюються. Паралельно спеціалісти Департаменту готують звернення до правоохоронних органів, – зазначив Олександр Никоряк.

Директор Департаменту нагадав, що законопроектом передбачено, що для юридичних осіб за недодержання вимог щодо захисту, збереження, утримання, використання, реставрації та вимог охоронних договорів і умисне доведення пам’яток до стану руйнації пропонується збільшити штраф із 17-170 тис. грн. до 255-510 тис. грн.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ