Михайло Терентьєв: «Депутатську роботу я зосередив на комунікації з киянами»

image
12 Липня 2019, 12:23
Поділитися:

До складу округу № 221, до складу якого входять Печерський район, частина Солом’янського (Солом’янка, Олександрівська слобідка, Залізничний масив, Кучмин Яр, Совки) і частина Шевченківського районів (вулиці центральної частини міста), включено 105 виборчих дільниць (тут голосуватимуть приблизно 179,7 тис. виборців). Варто зауважити, що й кандидатів у народні депутати тут чимало. Зокрема, Михайло Олександрович Терентьєв балотується до парламенту від партії «Європейська солідарність».

Хто ж такий Михайло Терентьєв? Це ім’я добре знайоме киянам, оскільки 34-річний кандидат у нардепи (народився 12 вересня 1985 року, киянин) протягом вже п’яти рокі опікується проблемами рідного міста. За освітою Терентьєв – історик і правознавець, працював помічником юрисконсульта в приватній компанії, а також викладав у педагогічному університеті. Одружений, виховує сина. Політика для Терентьєва – добре знайоме поле діяльності. Оскільки з 2010 року по 2014-й він керував депутатською громадською приймальнею. Юридичні консультації громадянам, зелені зони, благоустрій столиці, – ось лише мала частка депутатського доробку Терентьєва, який є діючим депутатом Київської міської ради (обирався двічі, минулого разу – під час позачергових виборах у 2014 році). З 2016-го року займає посаду директора КП «Інженерний центр».

 

Депутатський доробок: заради громади

Новітня історія України, на жаль, знає багато прикладів того, як депутати, отримавши перемогу на виборах, «забувають» про власні обов’язки. Михайло Терентьєв вигідно відрізняється від таких «колег», оскільки робота заради громади стала для нього не просто ключовим аспектом депутатської діяльності, а й частиною власного життя. І це природно: депутат оперативно реагує на звернення громадян, проводить виїзні зустрічі, спілкується з громадою, то на комусь етапі виявляється, що він включений у роботу в режимі 24/7. І Михайла Терентьєва, за його словами, такий ритм цілком влаштовує.

За словами кандидата у нардепи, його депутатська робота грунтується на комунікації з місцевою громадою.

«До мене щодня надходить величезна кількість звернень мешканців столиці. Це – і небайдужі громадяни, стурбовані станом своїх під’їздів, дитячих майданчиків, покрівель, підвалів та прибудинкових територій, і представники громадського сектору, які хочуть реалізувати свої ініціативи в Києві. Кожен, хто звертається до моєї приймальні, завжди отримує відповіді на свої питання, кваліфіковану правову допомогу та підтримку у розв’язанні проблем. Я переконаний, що всі зміни на краще можливі лише завдяки спільним зусиллям громади і її представників», – розповідає депутат.

За словами Михайла Терентьєва, він має велику вдячність киянам за якісний конструктивний діалог, оскільки він є основою для плідної співпраці у форматі «Депутат – громада». Це двосторонній рух, підкреслює депутат Київради.

Коли говорить про депутатський доробок, Михайло Терентьєв акцентує увагу на ролі громади: «Реальні справи і зміни були б неможливими без ініціатив громади, яка є дуже активною і щиро вболіває за Київ, за розвиток і добробут рідного міста. Саме завдяки активності і небайдужості тих, хто звертається до мене особисто та до моєї приймальні, були побудовані десятки спортивних і дитячих майданчиків, прибрані території, відремонтовані під’їзди і покрівлі та створені зелені зони у дворах. Взагалі будь-яку депутатську роботу побудовано на принципі задоволення потреб громади: є запит – є оперативна робота. Звісно, депутат мусить вивчати електоральні запити й потреби, але без кісної комунікації з громадою це шлях в нікуди. Варто пам’ятати, для кого працюєш, тоді буде не соромно дивитися киянам в очі».

За словами депутата, він не потребує гучної реклами та значного медіа-супроводу власної діяльності.

«Реклама – це для продукту, який вартує більше, ніж приносить користі, і тому потребує додаткових інструментів просування, якихось маркетингових технологій. Депутатська робота – це прозора щоденна праця, і, якщо немає роботи, жодна реклама не допоможе. Я звик працювати на результат, і в публічному просторі я або звітую про реальну діяльність, або розповідаю про подальші плани. Вважаю, цього цілком достатньо», – акцентує Михайло Терентьєв.

Михайло Терентьєв, додає, що для нього важливий саме процес роботи заради громади, це і є основною причиною того, що він бере участь у парламентських виборах. Терентьєв запевняє, що продовжуватиме виконувати свої обов’язки незалежно від результатів виборів, але зауважує, що місце у парламенті допоможе йому працювати у більш значному масштабі, а значить – покращити роботу заради киян. А звітувати депутату є про що.

«За п’ять років я отримав понад 1100 доручень від громадян, і вже більше ніж 1000 з них виконав. За цей час понад 4500 громадян звернулось з проханнями до моєї приймальні, і продовжують звертатись кожного дня. Також було проведено близько 500 зустрічей у дворах столиці, де я мав нагоду поспілкуватись з людьми та звітувати перед ними по справах, що були мною зроблені. Я вважаю, що це говорить про мене більше, ніж реклама», – розповідає Михайло Терентьєв.

 

Зелені зони столиці: є запит – є конкретні результати

Зелені зони рідного Києва – один із напрямків роботи Михайла Терентьєва. Депутат намагається створити якомога комфортніший простір для громади, навіть в умовах сучасного ритму столиці, де бізнес-центри зростають як гриби після дощу чи не кожного тижня. Терентьєв часто висловлює власні пропозиції щодо створення та облаштування нових зелених просторів для киян.

Нагадаємо, що Київ має почесний статус «Найзеленішої столиці Європи», і депутат Київради Михайло Терентьєв переконаний у тому, що столиця має всі перспективи надійно «привласнити» це звання. Саме тому найближчим часом планується створення Солом’янського ландшафтного парку, який стане чудовою зоною комфортного відпочинку та дозвілля для киян.

Крім того, черговою зеленою зоною у Києві став сквер на перетині вулиць Бастіонної і Бойчука.

Про ідею створення скверу Михайло Терентьєв говорить так: «Справа в тому, що сквер поряд із розв’язкою біля метро «Дружби народів» довгий час перебував у вкрай занедбаному стані. Важливо докладати значні зусилля для того, щоб у столиці не було таких негарних занедбаних зон. Ці простори мають служити людям. Мешканці висловили прохання про благоустрій цієї території. Так, при підтримці місцевих меценатів, прийнято рішення про відновлення занедбаної території. Наразі у сквері є безкоштовна зона Wi-Fi, лавки для відпочинку, відновлено покриття доріжок, встановлено сучасне LED-освітлення, а також висаджено багато дерев. Таким чином, за результатом докладання спільних зусиль, сквер перетворився на справжню прикрасу району».

Також на Солом’янці депутати Михайло Терентьєв разом з Андрієм Андрєєвим офіційно відкрили новий сквер на вулиці Волгоградська, а до святкування приєдналися близько сотні мешканців району, де завдяки депутатським зусиллям з’являється всі більше зелених зон. Михайло Терентьєв під час святкових заходів подякував громаді: «Реальні зміни у ваших руках. Ось це я називаю «реальні зміни», бо саме ви виявили ініціативу і небайдужість. За це вам велика вдячність».

 

Депутатська приймальні та юридична консультація: фахові послуги безкоштовні

Гідно зі статтею 59 Конституції України кожен громадянин має право на правову допомогу, проте далеко не кожен знає, як реалізувати це право, особливо якщо розмір доходів є невеликим.

«Очевидним є той факт, що ефективне вирішення проблемних питань можливе завдяки злагодженій роботі усіх гілок влади, органів місцевого самоврядування та установ, які причетні до вирішення того чи іншого питання. Приємно, що люди нам довіряють і звертаються за допомогою, тому ми стараємося не розчарувати їх та всіляко допомагати, оскільки одним із головних завдань моєї команди є забезпечення дотримання усіх соціальних гарантій та допомог для населення», – розповідає депутат.

У депутатській приймальні Михайла Терентьєва працює юридична консультація, куди постійно звертаються люди, що потребують якісної та оперативної юридичної допомоги. Приймальню було створено, оскільки число таких запитів постійно зростало, і, таким чином, Михайло Терентьєв вирішив, що питання потребує суто професійного підходу. Так і з’явилася приймальня. Варто зазначити, що всі послуги юридичної консультації є безкоштовними. В основному, звертаються пенсіонери, які, на жаль, часто потерпають внаслідок помилок чиновників, але не мають матеріальної можливості фахово захистити власні права.

«Питання різноманітні: помилки в нарахуванні пенсійних та інших соціальних виплат, здійснення перерахунку різних соціальних виплат, плати за комунальні послуги, звертаються і з питань земельних правовідносин, житлових питань, розлучення, поділу майна та стягнення аліментів, якості медичного обслуговування, надання роз’яснень щодо дотримання законодавства про працю, оформлення спадщини, пільг, а також отримання субсидій тощо», – розповідає депутат.

Окремо депутат розповідає про значення та важливість допомоги саме пенсіонерам, які звертаються до приймальні щодня.

«Ми проаналізували багато звернень з пенсійних питань та вирішили запровадити надання кваліфікованих пенсійних консультацій населенню. Нашою метою було проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи пенсійного законодавства, щоб допомагати нашим пенсіонерам захищати їхнє гарантоване право на отримання пенсії», – розповідає Михайло Терентьєв.

Також варто зазначити, що рівень недовіри пенсіонерів до Пенсійного фонду зростає з кожним роком все більше і більше. Причин для цього багато: помилки чиновників у важливих документах, неправильне нарахування пенсійних виплат, а також банально некоректне ставлення деяких чиновників до пенсіонерів не додають бонусів фондові в очах громади. Приймальня Михайла Терентьєва працює якраз на поліпшення комунікації з чиновниками та полегшення життя пенсіонерів.

Депутата обурює ставлення до українських пенсіонерів, які віддали чималу частину життя та здоров’я заради роботи в Україні, і тепер мають стикатися з додатковими ускладненнями в процесі отримання своїх законних виплат. Завдяки допомозі приймальні вже понад 200 громадян отримали перерахунок пенсійних нарахувань, а деяким пенсіонерам завдяки підтримці фахівців юридичної консультації навіть вдалося збільшити розмір пенсій від 200 до 1000 гривень.

«Це неприпустимо, коли людина тяжко працює все життя, а потім через помилку чиновника вимушена жити за копійки. Саме тому, всім, хто звертається по пенсійні консультації, надаються вичерпні відповіді з роз’ясненням норм чинного законодавства. Для більшості пенсіонерів їхні пенсії – це єдине джерело доходу, і як показує практика, розмір цих пенсій, в переважній більшості, є мінімальним. Як наслідок, більшість громадян нашої країни залишаються сам-на-сам із купою проблем. Всім, хто звертається на пенсійні консультації надаються вичерпні відповіді з роз’ясненням норм чинного законодавства.», – наголошує Терентьєв.

 

Верховна Рада: завдання, цілі, стимули

Михайло Терентьєв, розповідаючи про плани щодо роботи у Верховній Раді, говорить коротко, стисло, конкретно.

Зокрема, депутат змальовує ті ж самі пріоритети, яких дотримується протягом вже п’яти років власної депутатської роботи: чесність, прозорість і відкритість перед громадою, захист інтересів громадян, виконання їхніх запитів та доручень, а головне – постійна жива та безпосередня комунікація з виборцями.

«Депутат – це, в першу чергу, інструмент в руках людей для вирішення різних питань, а вже потім – політична фігура. З перемогою на парламентських виборах моя перша та найголовніша мета не зміниться. Я працюю, щоб допомагати людям у розв’язанні їхніх проблем, працювати разом з ними та змінювати нашу країну на краще. Дуже часто народні депутати обираються в парламент від округу, обіцяючи «золоті гори» виборцям, а потім навіть не з’являються там. Я ж пропоную говорити з виборцем напряму, демонструвати власну депутатську зацікавленість, а також конкретну роботу, оскільки ніщо так не переконує, як реальні справи», – переконаний Михайло Терентьєв.

За словами депутата, виборці під час голосування мають приймати рішення, керуючись не емоціями, а розумом, і робити власні висновки, спираючись на конкретні обставини.

«Потрібно заздалегідь проаналізувати кандидатів, зробити власні висновки й вирішувати свідомо. Це рішення має бути зважене та остаточне. Серед безлічі кандидатів ми повинні обрати дійсно гідного представляти інтереси громадян у Верховній Раді України, а значить – і формувати наше спільне майбутнє», – резюмує Михайло Терентьєв.

Матеріал є політичною рекламою

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ