Діти з Михайлівки-Рубежівки отримали благодійну допомогу від 13-річного волонтера з Кореї (відео)

Діти з Михайлівки-Рубежівки отримали благодійну допомогу від 13-річного волонтера з Кореї (відео)
6 Липня 2024, 10:44
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Солодощі, канцелярські набори, товари гігієни.  Такі гостинці отримали діти з малозахищених родин Михайлівки-Рубежівки від незвичного благодійника. Все це купив за власні кошти 13-річний Йосія Кім із Південної Кореї.

Йосія Кім, місіонер із Південної Кореї: 

«Я працював з татом. Я казав татові, що можу робити ось це, і він платив мені гроші. І я ці гроші заощаджував».

Йосія Кім разом із батьками-місіонерами та молодшою сестричкою приїхав до України ще перед війною. І коли розпочалося повномасштабне вторгнення, то ховалися у бомбосховищах разом з українськими дітьми. Тоді хлопець і вирішив зайнятися волонтерством. Батьки ідею сина підтримали і допомагають в її реалізації.

Кюрія, мама Йосії Кіма:

«Я запитала його: «Чому ти не витрачаєш гроші? Ти ж можеш купувати перекуси?». І він завжди казав: «У мене є план, мама».

Волонтерством займається і вся родина юного благодійника. Щоб допомагати українцям, тато Йосія спеціально заснував благодійний фонд «Ми любимо».

Єнох, тато Йосії Кіма:

«Ми дуже раді, коли допомагаємо Україні, і дуже щасливі»:

Тетяна Єнанова,  головна спеціалістка служби у справах сім’ї та дітей ІМР:

«Коли до нас звернулися з цієї благодійної організації, що у нас є ось такий хлопчик, то, звичайно, ми з радістю підтримали і відразу запропонували соціально незахищені категорії, діткам яких можна видати гуманітарну допомогу».

Оксана Лаговська, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:

«Сьогодні допомогу отримали 20 родин. Це родини, які мають офіційний статус «малозабезпечені», та одинокі мами. Хочу подякувати корейській родині, яка надала для наших односельчан цю допомогу. Дуже вам вдячні».



Джерело: ITV