Учні та бібліотекарі взялися робити добро

image
18 Лютого 2019, 22:49
Поділитися:

17 лютого – День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов’язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об’єднати під гаслами доброти всіх людей планети.

Святкування Дня спонтанного прояву доброти в Україні поки проводиться практично непомітно, оскільки про нього мало хто знає. Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до всіх оточуючих. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини – радість інших людей.

Напередодні Дня спонтанного прояву доброти до бібліотеки-філії №4 завітали шестикласники БНВК ЗОШ №13 зі шкільним бібліотекарем Іриною Співак та волонтери міської організації Товариства Червоного Хреста України на годину доброти «Подаруй щастя тим, кого любиш. Роби добро!».

sone 2

Завідувачка філією Світлана Линник ознайомила присутніх із історією свята та передумовами його виникнення. Дітям була запропонована гра «Добре сонечко», під час якої вони прикріплювали до сонця промінчики з позитивними якостями людини.

Волонтер Червоного Хреста Альона Лук’янченко розповіла про благодійну організацію, її цілі та напрямки роботи, надала інформацію про те, як і коли можна стати волонтером, роздала присутнім брошури про діяльність товариства. Валерія Коритник та Марина Юрченко запропонували читачам взяти участь у розважальних іграх.

Всім учасникам були подаровані паперові сонечка із заповідями Матері Терези.

sone3

Для того, щоб переконати мешканців Білої Церкви у існуванні добра, 17 лютого, в День спонтанного прояву доброти, бібліотекарі філії №4 провели акцію «Сонце доброти». «Сонечка доброти» з написами «Дякую» роздавали водіям, продавцям, та іншим людям, які заслуговують на подяку, а сонечка «Посміхнись» всім перехожим, аби підняти настрій. Бібліотекарі бажали всім гарного настрою та радили робити тільки добрі справи, без всякої вигоди, отримуючи від цього задоволення.

Олена Буяненко



Джерело: БЦ-News: новини Білої Церкви / Белая Церковь — БЦ News — БЦ News