Боржники залишаться без води і тепла – КП «Броваритепловодоенергія»

image
10 Липня 2019, 21:46
Поділитися:

На своїй офіційній сторінці у ФБ  КП «Броваритепловодоенергія» оприлюднило повідомлення про те, як вони збираються «карати» винуватців, які мають борги за технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи, водопостачання, водовідведення та теплопостачання.

Мова про боржників, які не сплачують за надані послуги понад три місяці. Так, станом на 1 липня, за технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи у Броварах заборгували 1916 споживачів. Найбільше боржників мешкають у будинках на вулицях Білодубравна, О. Білана, В. Великого, Воїнів Афганців, Небесної Сотні, Гагаріна, Героїв УПА, Грушевського, Київська, Короленка, М. Лагунової, Незалежності, С. Петлюри, Москаленка, Олімпійська, Оникієнка, В. Симоненка, Шевченка, Я. Мудрого.

Найбільший борг серед споживачів – понад 3 тис.грн.

Перелік боржників станом на 1 липня можна переглянути ТУТ.

У комунальному підприємстві повідомляють про передання матеріалів щодо боржників до суду для примусового стягнення заборгованості та накладення арешту на рухоме і нерухоме майно.

Також комунальники інформують про обмеження надання послуг із водопостачання та водовідведення споживачам-боржникам. Таких у Броварах 2692. Найбільша сума боргу серед споживачів  – близько 71 тис. грн.  У КП попереджають, що споживачам-боржникам  припинять надавати послуги не заходячи до оселі – це дозволяє зробити установка «Спрут».

Перелік боржників можна переглянути за ЦИМ посиланням.

Одночасно у «Броваритепловодоенергія» інформують про припинення постачання газу НАК «Нафтогаз Україна» для їхнього КП. Причина – значна заборгованість, яка виникла «внаслідок низької дисципліни розрахунків із боку населення міста». Споживачів-боржників із теплопостачання (централізованого опалення та постачання гарячої води у разі її наявності)  у Броварах 5506. Найбільша заборгованість серед споживачів сягає понад 90 тис.грн.

Повний список боржників – ТУТ.

Як вказано в повідомленні, «враховуючи дані обставини, ми не зможемо розпочати опалювальний сезон вчасно в будинках з великою заборгованістю».

За інформацією директора КП «Броваритепловодоенергія» Василя Андрєєва, станом на 10 липня броварчани заборгували підприємству за всі надані послуги  31 млн грн. Основна сума боргу – за  теплопостачання. Ще 128 млн грн заборгувала підприємству держава за різницю в тарифах.

За словами директора КП, вони постійно звертаються до суду з листами про стягнення заборгованості зі споживачів-боржників. Однак за всіма рішеннями суду виконавча служба лише частково стягла борги, і то лише у грошовій формі, а матеріальних цінностей із боржників ніхто не вилучав, зазначає Василь Андрєєв.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари