У садочку «Джерельце» спалах вітрянки, а захворюваність на кір і застуди в місті зменшилась

image
18 Лютого 2019, 13:17
Поділитися:

З 8 по 14 лютого в Броварах майже вдвічі зросла захворюваність на вітряну віспу. За цей час у місті зареєстрували 18 випадків, з яких 8 – у садочку «Джерельце». Тим часом після минулотижневого рекорду в Броварах трохи зменшилось число недужих на кір – тепер їх 9. До того ж, майже на 30 % впала захворюваність на найпоширенішу категорію хвороб – грип і ГРВІ. Такі висновки можна робити з останнього звіту броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначено у висновках фахівців, за звітний тиждень у Броварах грипом і ГРВІ захворіли 604 особи, з яких 365 випадків – серед дітей. Загальний рівень захворюваності знизився на 29,5 %, а з поміж неповнолітніх – аж на 38 %, – якщо порівнювати із показниками попереднього тижня.

На сьогодні до рівня епідемічного порогу для Київської області Броварам аж 45,4 %. Захворюваність зменшилась завдяки карантину в школах, який тривав із 5 лютого, – вказують у відділі лабораторних досліджень. Власне, через зменшення показників, вирішили не продовжувати вимушені канікули.

За тиждень дещо менше стало хворих і на кір – 9 випадків проти 13 за 7 днів до того, зазначають лікарі. А серед дітей недужих стало вдвічі менше – троє. Це – учні 5 та 10 шкіл і виховенець садочка «Золота рибка». Усі дев’ятеро недужих перебувають на стаціонарному лікуванні. За результатами епідемічного розслідування, ніхто не був вакцинований.

Водночас вітряною віспою минулого тижня захворіло 18 осіб, з яких лише один є дорослим. Усі 17 дітей організовані в навчальні колективи. Найбільше недужих трапилось у садочку «Джерельце» – 8. У «Лісовій казці» – двоє. І по одному – в ДНЗ «Камелія», «Віночок», «Ромашка», «Червоні вітрила», «Сонечко», а також у 6 і 9 школах.

Лікарі вказують, що щеплень проти кору для дітей у медичних закладах Броварів достатньо – 1191 доза. А вакцинація проти вітряної віспи в Україні не здійснюється. Спалах недуги закінчиться після накопичення імунного прошарку з тих, хто перехворів (колективного імунітету, – ред.).

Джерело: Трибуна Бровари