Якщо у боротьбі за золото все практично вирішено, то боротьба за бронзові медалі ще очікується

image
18 Лютого 2019, 12:39
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 18th, 2019

В атаці – мазінчани (матч Мазінки – «Сімекс»)

У суботу в 11 турі першості Переяславщини з футзалу зустрілись лідери у вищій лізі Мазінки та «Сімекс» (університет). Команди у турнірній таблиці розділяло лише одне очко. Інтрига була в тому, чи зможуть утриматись на першій позиції футзалісти із Мазінок. Гра розпочалась із атак «Сімекса». Біля воріт мазінчан, які захищав Роман Морозов, раз по раз виникали небезпечні моменти. Проте або ж воротар грав чудово, або ж у останню мить хибили нападники «Сімекса», із вигідних позицій пробиваючи повз воротат. Мазінчани лише ближче до середини першого тайму змогли організувати перший небезпечний контрвипад, вискочивши втрьох на одного захисника, проте не зуміли ним скористатися. Але у наступній атаці після вводу м’яча із-за бокової лінії та сильного удару голкіпер «Сімекса» Владислав Рубан пропустив гол. Футзалістам із Мазінок довго радіти не дав Юрій Кривенко, забивши у першій же атаці відразу після розіграшу із центра поля. Здавалось, що університетська команда ось-ось дотисне суперника, але черговий розіграш стандарту призвів до другого взяття воріт «Сімекса», а ще через кілька хвилин Владислав Рубан змушений був діставати із власних воріт третій м’яч. Було помітно, що під час оборонних дій гравці «Сімекса» надавали забагато вільного простору мазінчанам, які цим вдало користувались. Після перерви футзалісти університету стали щільніше опікати опонентів та докладали максимум зусиль, аби зрівняти рахунок, але змогли відквитати лише один м’яч. Вистоявши в обороні мазінчани святкували перемогу – 3:2 – та відірвались від найближчого суперника тепер уже на чотири очки.

В інших іграх туру «Костал» без проблем розібрався із циблівською командою 8:4, гайшинці із великим рахунком 9:1 святкували перемогу над великокаратульцями, а команда із Пристром перемогла «Солонці» 4:2.

У першій лізі чемпіонату лідер – «Дніпро» (Дівички) – із сухим рахунком 6:0 переміг юних футзалістів з ДЮСШ. Хоцьки також забили у ворота команди із Поліг-Вергунів шість м’ячів, пропустивши у власні лише один. «Дем’янці-2» переграли «Спартак» (Капустинці) 5:2. Єрківецька «Нива» на матч проти «Темпу» (Переяславське) не з’явилась, тож їй зарахована поразка.

У неділю в 12 турі чемпіонату зустрілись команди «Костал» та Гайшин, які ведуть боротьбу за третє місце у вищій лізі чемпіонату. В разі перемоги «Костал» міг стати недосяжним для свого переслідувача. Тож гайшинці якнайкраще налаштувались на цю гру. І незважаючи на те, що пропустили м’яч першими, ще в першому таймі зуміли не лише відігратись, а забити іще чотири у ворота косталівців. Тож на перерву команди пішли при рахунку 5:1 на користь Гайшина. Після перерви міська команда змогла забити у ворота суперника чотири м’ячі, але пропустила у власні три. Тож загальний рахунок зустрічі – 8:5 на користь Гайшина. І тепер Гайшин лише на очко відстає від третього місця, на якому перебуває «Костал». При цьому «Костал», який уже не має права на помилку, буде грати у заключних турах із лідерами – Мазінками та «Сімексом», а Гайшин зустрінеться із «Солонцями» та Мазінками.

В решті матчів туру Мазінки із рахунком 7:2 перемогли циблівчан,  «Сімекс» – «Солонці» 6:4, а Пристроми переграли Велику Каратуль 8:6.

У першій лізі «Дніпро» продовжує виступати без втрат, цього разу перегравши «Темп» 8:4. Хоцьки переграли «Спартак» 5:2, а Пологи-Вергуни із таким же рахунком перемогли команду ДЮСШ. Як і минулого туру, єрківецька «Нива» на гру не з’явилась, тож «Дем’янці-2» без гри отримали три залікових бали. У першій лізі трійка лідерів має такий вигляд: «Дніпро» – 36 очок, «Дем’янці-2» – 30, Хоцьки – 18. У «Спартака» – 17 очок.

Володимир Набок

Фото автора

Джерело: Вісник Переяславщини