Команда Порошенка проти «п’ятої колони»

image
6 Липня 2019, 17:10
Поділитися:

«Європейська Солідарність» іде в парламент, щоб захистити здобутки минулих п’яти років і зупинити проросійський реванш.

У вівторок, 25 червня, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов прихильниці «русского міра» Олени Бережної і скасував рішення Київради про перейменування проспектів Московського та Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича. Трохи раніше міська рада Харкова повернула місцевому проспекту Григоренка ім’я радянського маршала Жукова. Експерти попереджають: це лише початок. Адже все свідчить про те, що в Україні відбувається стрімкий реванш проросійських сил.

«Росія хоче знищити всі надбання України за п’ять років. Причина дуже проста — все, що ми зробили за ці п’ять років, зробило Україну значно сильнішою і суттєво віддалило нас від кремлівської Росії. І от сьогодні російська п’ята колона розглядає зміну влади в Україні як можливість для жорсткого реваншу», — наголошує народний депутат, член партії «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Російська п’ята колона розглядає зміну влади в Україні як можливість для жорсткого реваншу», — Артур Герасимов

Щойно Петро Порошенко склав повноваження президента, як «з-під плінтуса» полізли цілі полчища «колишніх», які ховалися там після перемоги Революції гідності. Чи не найпершим повернувся «з вигнання» колишній правник Януковича Андрій Портнов, одразу засипавши слідчі органи заявами про «державну зраду» Порошенка. А після того як Портнов та група екс-«регіоналів» на чолі з Вадимом Новинським з’їздили до Москви, РПЦ в Україні (УПЦ МП) подала позов з вимогою скасувати реєстрацію помісної Православної церкви України.

Ще одна група «ригів» оскаржила в Конституційному Суді закон про мову. І той факт, що побратимам президента Зеленського з «Кварталу 95» вкрай невигідні україномовні квоти, оптимізму не додає…

На розгляді в КС перебуває й інший знаковий закон — люстраційний. Після того, як Володимир Зеленський призначив головою своєї адміністрації Андрія Богдана, який підпадає під люстрацію як колишній працівник Кабміну Азарова, перспективи цього закону також видаються невтішними.

Впевнено почувається в Україні кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, який днями долучив до своєї медіагрупи телеканал ZIK. Як один із лідерів «Опозиційної платформи — За життя», він повертається у Верховну Раду і претендуватиме на місце в президії.

Жодним чином не засуджуючи всю цю вакханалію, чинна влада навпаки додає хмизу у вогонь. У команді Зеленського вже заговорили про імплементацію ініційованого Медведчуком референдуму 2000 року, що призведе до федералізації України. І таких прикладів з кожним днем стає все більше.
Далі буде тільки гірше. «Поки портнови з богданами не мають усієї повноти влади, вони використовують суди. Але по-справжньому розвернуться після парламентських виборів», — попереджає народний депутат Сергій Висоцький.

Саме тому вкрай важливо, щоб у Верховній Раді були сили, здатні чинити гідний опір спробам реваншу. І навряд чи хтось підходить на цю роль більше, ніж «Європейська Солідарність» Порошенка, яка разом зі своїм лідером має беззаперечний досвід протидії агресивній політиці Росії. І вже зараз протистоїть її «п’ятій колоні» не на словах, а конкретними діями. За допомогою «ЄС» студенти Київського університету ім. Шевченка змусили ректора Леоніда Губерського скасувати наказ про прийом на посаду професора вже згаданого Андрія Портнова. Партія Порошенка єдина організувала акцію солідарності з Грузією, де відбуваються антиросійські акції. А коли Парламентська асамблея Ради Європи, скориставшись беззубістю нездатної протистояти російським впливам адміністрації Зеленського, ухвалила ганебне рішення про повернення в ПАРЄ делегації Росії, Порошенко пообіцяв задіяти всі дипломатичні зв’язки, щоб переконати ЄС не знімати санкції з держави-агресора.

«Європейська Солідарність» іде на вибори для того, щоб у Верховній Раді дати відсіч силам реваншу, битися за українські цінності і захистити їх від прокремлівських «п’ятих колон», «опоблоків» чи «опоплатформ»», — наголошує Порошенко.

«Європейська Солідарність» іде на вибори для того, щоб у Верховній Раді дати відсіч силам реваншу, битися за українські цінності і захистити їх від прокремлівських «п’ятих колон», «опоблоків» чи «опоплатформ», — Петро Порошенко

«Настав час відстояти все те, що було зроблено за останніх п’ять років. Ми підемо у наступ, будемо далі утверджувати українську національну ідентичність і робити Україну сильнішою. І я переконаний: Україна переможе Росію», — додає голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, який балотується в парламент за списком «ЄС».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама