У червні значно зменшилась кількість оформлених в Україні «євроблях»

image
5 Липня 2019, 18:19
Поділитися:

У червні значно зменшилась кількість автомобілів на іноземній реєстрації, ввезених тимчасово, або в режимі транзиту, які були розмитнені та оформлені згідно процедури органами Державної фіскальної служби.

Про це повідомляє офіційний сайт ДФС з посиланням на інтерв’ю в.о. Голови ДФС Олександра Власова.

Після пролонгації термінів звільнення від адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту кількість розмитнення автомобілів значно знизилась. У червні щоденно оформлювалось у середньому 7 транспортних засобів з іноземною реєстрацією, – розповів він.

За словами очільника ДФС, протягом дії пільгового періоду – з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року було оформлено понад 218 тис. транспортних засобів, у тому числі 140 тис. автомобілів, які були ввезені або тимчасово, або в режимі транзиту і перебували на території України з порушенням термінів.

– Протягом усього пільгового періоду спостерігалася тенденція щодо збільшення оформлення транспортних засобів. Перші 10 тисяч були оформлені за 30 днів, наступні 10 тисяч – вже за 10 днів. Тільки за 20 лютого було оформлено понад 9,5 тисячі авто, – повідомив Олександр Власов.

Після закінчення пільгового періоду – до 23 травня – митницями було оформлено понад 48 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

За даними ДФС, середньодобові показники оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією у в березні становили близько 30 автомобілів за добу, в квітні – 60-80 авто, а у травні – близько 100 транспортних засобів.

Нагадаємо, Верховна Рада України вирішила відкласти запровадження штрафів за користування нерозмитненими автомобілями на іноземній реєстрації. Посилення адміністративної відповідальності за це порушення буде введено з 22 серпня 2019 року, замість травня, як передбачалося раніше. Водії, які до того часу не оформлять свої авто належним чином, отримають штрафи від 34 тис. до 170 тис. грн, або навіть конфіскацію автомобіля.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ