Віталій Кличко: У разі розподілу повноважень мера та голови КМДА я ініціюватиму дострокові вибори

image
5 Липня 2019, 16:53
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко заявив в одному з радіоефірів, що у разі розподілу повноважень мера столиці і голови Київської міської державної адміністрації він ініціюватиме дострокові вибори Київського міського голови.

Про це повідомили на Офіційному порталі Києва.

«Якщо кияни хочуть, аби їм призначали згори мера, –це одна історія. Якщо ж хочуть обирати людину, яка буде відстоювати їхні інтереси, буде підзвітною і відповідальною перед громадою, – це інша історія. Тоді я буду ініціювати вибори Київського міського голови. Нехай всі, хто хоче керувати столицею, змагаються, представляють киянам свої програми, реалізують їх, і це буде справедливо», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера Києва, йдеться не про прізвища, а про принципи. Віталій Кличко переконаний, що кияни обирають людину, яка повинна реалізовувати їхні очікування. У разі, якщо міського голову обиратимуть для проформи, а голову адміністрації призначатимуть, це матиме негативну оцінку щодо самоврядування і від іноземних експертів, партнерів України.

«До людей потрібно дослухатися, рахуватися з ними. Я переконаний, що помилку Януковича щодо розподілу повноважень мера та голови КМДА Президент Зеленський не буде повторювати», – сказав Віталій Кличко.

Читайте також: В Києві до кінця року ще 120 вулиць освітлюватимуть яскравіше, але дешевше

Читайте також: Ми ставимо собі амбітну мету: за 5 років повністю відновити стан міждворових проїздів, – Валентин Мондриївський

 

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV