У Мінрегіоні вирішили, що робити зі старими «хрущівками»

image
5 Липня 2019, 13:40
Поділитися:

Мінрегіон розробив новий законопроект «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду». Відтак для вирішення питання із застарілим фондом визначено 2 варіанти: його знесення та будівництво нового житла або проведення реконструкції.

Таке зазначив у інтерв’ю одному із українських видань заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За словами Лева Парцхаладзе, наразі в Україні із 1 мільярда житлового фонду 70-80 % мають застарілий інфраструктурний стан, який погіршується із кожним днем.

Лев Парцхаладзе зазначив, що зносити старі будинки та натомість будувати нові вигідно саме у великих містах. Тоді як в інших населених пунктах доцільніше провести реконструкцію.

«Ми прописали, що в першу чергу будується пусковий будинок, туди переселяються мешканці, і тільки після цього зносяться старі об’єкти. При цьому обов’язково квартира, що надається, має бути з ремонтом. На мою думку, якщо такий законопроект буде реалізований, люди будуть зацікавлені. Якщо ж казати про зацікавленість інвесторів. Площа «хрущовки» — близько 3,5 тис. кв. м. Забудовник може побудувати будинок на 10 тис. кв. м. Частину квартир він віддає, а частину продає за ринковою ціною і заробляє на цьому. Інвестиційно це може бути дуже вдалим проектом, але тільки у великих містах-мільйонниках. У маленьких містах — ні. Там необхідно проводити саме реконструкцію, яку повинна фінансувати місцева влада і залучати інвесторів», – сказав заступник Міністра.

Читайте також: «Я маю право на чесну платіжку»: У Мін’юсті пояснили, що робити громадянам із «нечесними» платіжками

Читайте також: У КМДА повідомили, які навчальні заклади відреставрують та відремонтують у цьому році

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV