Нові тарифи на тепло та воду: онлайн-калькулятор допоможе вирахувати

image
3 Липня 2019, 10:18
Поділитися:

26 червня 2019 року Кабінет Міністрів України повідомив про запровадження граничного рівня вартості теплоенергії в системі централізованого опалення на рівні 1,4 тисячі гривень за 1 Гкал. А вже 2 липня на сайті Міністерства юстиції України з’явився калькулятор для розрахунку справедливої ціни на тепло та гарячу воду.

Для того, щоб дізнатися справедливий тариф на тепло, в системі треба обрати послугу, відповісти на запитання про наявність лічильника, а потім ввести поточний тариф у гривнях за 1 Гкал і розмір опалювальної площі житла (у кв. м).

Для розрахунку справедливого тарифу гарячої води необхідно вказати, чи є у вас сушарка для рушників, і ввести поточний тариф в гривнях за кубометр.

Відповідно до постанови, вартість гігакалорії тепла в містах обласного значення не має перевищувати економічно обґрунтованого значення, яке становить 1400 грн. Вартість гарячої води – 83 грн за кубометр у квартирах з сушарками для рушників і 75 грн – без них.

«За підрахунками, в середньому вартість опалення й гарячої води має знизитися на 14%, а в окремих містах-рекордсменах тарифи на опалення впадуть на 40%», – зауважив Павло Петренко, Міністр юстиції України.

 

Джерело: Трибуна Бровари