«Учасника бойових дій» проти України суд випустив під заставу

image
2 Липня 2019, 18:44
Поділитися:

Заступнику Гендиректора підприємства-спонсора терористів ЛНР, якого затримали з посвідченням «учасника бойових дій» проти України, суд дав можливість вийти під заставу в 570 тис грн. 

Це сталося 1 липня, в той самий день, коли терористи розстріляли медичний автомобіль ЗСУ. 

Про це повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко

«Гуманний Конституційний суд України вирішив, що неправильно визначати арешт, як безальтернативний запобіжний захід у справах про тероризм і державну зраду. У зв’язку з цим рішенням КС, в зоні ризику – понад 1000 арештованих в Україні терористів та їх посібників. 

Завтра – суд над найціннішим для Кремля арештантом гр. Вишинським. 

Днями – апеляція Єфремову», – написав Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялося: у Києві затримали бойовика з ОРДЛО – Дмитра Держака, сина власника Луганського лікеро-горілчаного заводу, одного з основних спонсорів терористів з ЛНР. У затриманого, який проживав у столиці, виявили посвідчення «учасника бойових дій», виданого Міністерством оборони Російської Федерації, а також посвідчення особи військовослужбовця, видане так званою ЛНР.

26 червня Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт екс-голову СБУ Олександра Щеголєва. Його обвинувачують у справі штурму Майдану. Йому інкримінують 10 загиблих і 124 поранених учасників Революції Гідності. Сукупність цих злочинів передбачає довічне ув’язнення.

Нагадаємо, 25 червня 2019 року КСУ скасував норму, згідно з якою підозрювані в державній зраді і тероризмі мають обов’язково перебувати під арештом.

Читайте також: Окружний суд скасував рішення про перейменування проспектів Бандери і Шухевича

Читайте також: ДБР провело масові обшуки у справі про закупівлю майна для ЗСУ

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV