Навігатор на друге липня: куди піти у Києві

image
2 Липня 2019, 06:22
Поділитися:

Сьогодні день «просвіти» – є нагода потрапити на лекції про Конституцію про оновлення  правопису, охорону довкілля. При цьому організатори запевняють, що усі ці події будуть захоплюючими. А на противагу – концерт чи віртуальна подорож в Мадрид.

Вечір в гарній компанії: еко-пікнік в Парку Шевченка

School recycling запрошує на еко-пікнік у парк Шевченка. Активість розкажуть, як заощадити природні ресурси та зберегти навколишнє середовище.

Хапай свою чашку з лимонадом, фрукти складай в свій ланчбокс і приходь до нас. Буде цікаво і пізнавально, – запрошують організатори.

Коли: о 18:00

Де: парк Шевченка

Реєстрація 


Вечір музичний: Валентин Сильвестров. Простір пам‘яті

В рамках ІІІ Відкритого міжнародного музичного Маратону пам‘яті Василя Сліпака Національна музична академія України імені Петра Чайковського презентує: «Валентин Сильвестров. Простір пам‘яті». Олег Безбородько (фортепіано), Інна Галатенко (сопрано).

Коли: 19.00

Де: Великий зал імені Героя України Василя Сліпака,

Вхід вільний


День із користю: нові правила правопису

Сьогодні Інститут філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка продовжує безкоштовний курс лекцій використання нових норм та правил «Українського правопису». Корисно для державних службовців, працівників райдержадміністрації, представників інститутів громадянського суспільства.

Коли: о 16:00.
Де: вул. М. Омеляновича-Павленка, 15, Печерська райдержадміністрація, актова зала II поверх.
Вхід вільний.


Вечір в кіно: секрети Прадо на великому екрані

Легендарний музей Прадо відзначає 200-річчя та вперше відкриває найцікавіші сторінки своєї історії для широкої публіки.  Цей фільм — незабутня подорож величним Мадридом, що охопить шість століть історії становлення Іспанії як країни та окремої нації. В основі цієї кіноподорожі лежать 900 робіт багатої колекції музею, кожна з яких заслуговує на окремий фільм. Від Дієго Веласкеса, Франсіско-Хосе де Гойя, Ель Греко до Тіціана, Рубенса, Босха та інших.
Коли: о 20:00

Де: кінотеатр «Баттерфляй ДеЛюкс» (м. Олімпійська)

Вартість: 100-150 грн.


Вечір мистецький: «Я ні про що не шкодую. Живопис»


Киян запрошують на виставку Йоханана Петровського-Штерна «Я ні про що не шкодую. Живопис».  Художник використати мову політичного плакату, щоб розповісти про кохання. Так народилася серія «Червоний диван», яка налічує понад п’ятдесят епізодів. Десять з них представлені на виставці.

Коли:  о 19:00

Де: Французький інститут в Україні, вул. Гончара, 84

Вхід вільний


Вечір з особливим змістом: Конституція – це просто і цікаво

Як зрозуміти конституцію, якщо ти не юрист, а потім ще й перечитувати її, як улюблену частину «Гаррі Поттера»? Сергій Панасюк – український науковець, фахівець в галузі конституційного та муніципального права, доктор філософії в галузі права, професор кафедри Українсько-Американського Університету Конкордія спробує довести, що Конституція – це цікаво.  Та ще й презентує свою книгу про Основний Закон України — «Конституція. Частина перша. Перші десять заповідей». Читайте її безкоштовно тут: http://bit.ly/2WRYiHk Не забудьте паспорт або посвідчення водія.

Коли: о 18:30

Де: Американський дім, вул. Миколи Пимоненка, 6

Вхід вільний


Вечір фестивальний: Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2019

Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві (UAFRA) за підтримки Інституту проблем сучасного мистецтва НАН України проводить другий всеукраїнський фестиваль сучасного жіночого мистецтва Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2019 | Порядок Денний. У ньому візьмуть участь 29 художниць з України та США. Це талановиті авторки, які працюють з простором, експозицією та глядачем та актуалізують теми глобальних питань сьогодення.

Коли: о 18:30

Де: у виставковій залі Інституту Проблем Сучасного Мистецтва, вул. Євгена Коновальця, 18д

Вхід вільний

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ