Чи справді патрульна поліція Борисполя проти самокатів?

Чи справді патрульна поліція Борисполя проти самокатів?
6 Жовтня 2023, 14:55
Поділитися:

Чи справді патрульна поліція міста не хоче бачити самокатів на його вулицях? Таке питання задав слухач під час прямого ефіру за участі керівника батальйону патрульної поліції м. Бориспіль Артура Шкроба на комунальному каналі «ТРС Бориспіль». 

Нагадаємо, нещодавно на вулицях міста з’явилися електросамокати, які надавала в користування служба прокату. Не минуло й кількох днів, як популярні транспортні засоби зникли, а на запитання про причину представник служби прокату відповів, що це вина патрульної поліції.

«Патрульна поліція виступає не проти самокатів, а проти їх неправильної експлуатації та незрозумілих правил користування. Про те, що в місті з’явився прокат електросамокатів, і ми, і місцева влада дізналися вже по факту — просто побачили їх на вулицях одного ранку. Жодного погодження з органами місцевого самоврядування не було, так само як і не було узгоджено перелік місць для їх паркування (залишення). Просто кидати самокати де завгодно — не зовсім правильно, адже вони заважають пішоходам, створюють незручності в місцях, де здійснюється благоустрій територій. Пріоритетом патрульної поліції є безпека на вулицях міста. Ми маємо знати, що підприємець відповідальний, що він узгодив правила роботи та експлуатації транспортних засобів. Треба чітко розуміти, за якими правилами здійснюється прокат, якою є ступінь відповідальності надавача послуг. 20 березня Президент України підписав законопроект, який впроваджує підвалини регулювання всіх особистих пристроїв пересування з електродвигуном, але чіткого регулювання руху цих засобів досі немає. Його треба доопрацьовувати, щось вирішувати на місцевому рівні. Наприклад, міська рада Львова розробила рекомендації для надавачів подібних послуг. У висновку задоволені всі — і мешканці, і туристи. Самовільно без узгодження з контролюючими органами такі послуги надавати не можна», — повідомив Артур Шкроб.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама