Василь Воскобойник: Без вчителів і лікарів країна не має майбутнього

image
26 Червня 2019, 20:18
Поділитися:

«Обов’язково повинна бути чітка градація тих людей, які працюють у соціальній сфері. Лікарі чи вчителі не можуть отримувати зарплатню 5 тисяч гривень».

Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

«Наступного року Німеччина відкриває кордон для працевлаштування людей, які не є громадянами Європейського союзу. І я хочу подивитися на людину, яка говорить, що українці мають піднятися і йти працювати, коли вона буде телефонувати до лікарні, а їй казатимуть, що усі лікарі поїхали до Польщі та Німеччини, а медсестри розвозять піцу», – додав він.

«У нас повністю розвалюється соціальна сфера – настільки страхітлива ситуація. Так, Київ ще «живе», а що відбувається у районах? Де вчителі? Де лікарі? Хто буде піднімати і навчати тих дітей?» – зазначив Василь Воскобойник.

«Все це відбивається на самому головному. Згідно соціологічних досліджень, які проводилися на замовлення нашої асоціації, 70 % українців бажають, щоб їхні діти чи онуки навчалися за кордоном», – розповів він.

«Це не через довіру чи не довіру до нашої системи освіти. Ні! Люди не бачать майбутнього. Яке майбутнє у країні, де немає вчителів і лікарів?» – зауважив Василь Воскобойник.

Читайте також: Окружний суд пояснив, чому скасував перейменування проспектів Шухевича і Бандери

Читайте також: Інспекторів КП «Київреклама» посадили на велосипеди

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV