Винагорода за працю – захищена законом

image
26 Червня 2019, 16:32
Поділитися:

26 червня 2019 року в Київській обласній державній адміністрації під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки голови адміністрації В. Кучера відбулося засідання тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяли участь керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску, зокрема Баришівського, Богуславського, Києво-Святошинського районів та міст Бровари і Славутич.

Відкриваючи засідання комісії В’ячеслав Кучер наголосив, що право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом. Працівник має право на оплату своєї праці на підставі укладеного трудового договору. Невиплата заробітної плати – це одна з найболючіших соціальних проблем, а її вирішення залежить від спільної роботи усіх органів виконавчої влади, профспілкових організацій та організацій роботодавців. Дотримання трудових прав працівників було і є пріоритетними в роботі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області відповідно до доручень Уряду.

В ході роботи засідання комісії директор департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан поінформував членів комісії про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області.

На засіданні комісії заслухано представників органів виконавчої влади та підприємств щодо причин виникнення заборгованості із заробітної плати та заходів, що вживаються до її погашення.

Особливий наголос в роботі комісії зроблено на стан виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, насамперед працівникам закладів охорони здоров’я відповідно доручення Віце-прем’єр-міністра України від 18.06.2019 № 20384/1/1-19.

За підсумками засідання комісії органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надані відповідні доручення спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація