Вісник Кагарличчини — Чому депутати міської ради прийшли на сесію районної ради

image
26 Червня 2019, 16:11
Поділитися:

У четвер, 20 червня, відбулася сорок третя сесія районної ради VІІ скликання, в якій, крім депутатів, взяли участь голови сіл району, керівники підприємств і організацій, представники ЗМІ і правоохоронних органів, в. о. голови райдержадміністрації Світлана Синюк та ряд депутатів міської ради.

Перед початком розгляду порядку денного сесії депутат Петро Бурий вніс пропозицію внести в нього питання «Про затвердження Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Кагарлицькій районній раді», рішення по якому не було прийнято на попередній сесії. Але сесія не пітримала дану пропозицію.

З інформацією «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території району» на зібранні доповідав в. о. керівника Кагарлицької місцевої прокуратури Олександр Сайног.

Дану інформацію рішенням сесії прийнято до відома.

Традиційно «Про внесення змін у рішення 39-ї сесії районної ради від 21. 12. 2018 р.

№ 347-39(ІІ)-VІІ «Про районний бюджет Кагарлицького району на 2019 рік» та додатків до нього» сесію інформувала начальник управління фінансів РДА Наталія Перевера.

при обговоренні даного питання у депутата Олександра Широкоступа виникло питання з приводу субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на 987 757 грн та її розподілу між навчальними закладами. Детальне пояснення з цього приводу зробила начальник відділу освіти Надія Омельченко.

Після чого сесія прийняла рішення щодо внесення змін до районного бюджету.

Програму розвитку малого і середнього підприємництва в районі на 2019-2020 роки було розглянуто на засіданні постійної комісії, її текст одержали депутати райради. Тому сесія одностайно затвердила даний документ.

Про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності  на території району на сесії виступив начальник Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області Ігор Небаба.

Розгляд даного питання і викликав найбільший резонанс в залі. Справа в тому, що очільник поліції мав перед сесією районної ради звітувати перед депутатами міської ради. Натомість він надіслав на сесію міської ради записку, в якій повідомив, що не зможе прийняти участь у форумі і запросив обранців міської громади заслухати його звіт на сесії районної ради.Втім, поява на сесії районної ради великої кількості депутатів міської ради була обумовлена не запрошенням начальника поліції, а їх обуренням поведінкою останнього. претензії Ігорю Небабі від імені депутатів міської ради озвучив Сергій Павлик. У ході дискусії було досягнуто консенсусу:

заслухати детальний звіт керівника відділення на наступній сесії міської ради.

Саму ж інформацію сесія прийняла до відома.

Головний спеціаліст відділу забезпечення поповнення бюджету № 3 фінансово-економічного управління ГУ ПФУ у Київській області Наталія Геращенко інформувала про стан пенсійного забезпечення та легалізацію трудових відносин у районі. Зокрема, вона зауважила, що власні надходження по району на виплату пенсій складають всього 25 відсотків, тоді, коли по Київській області – 45.

Дану інформацію також прийнято до відома.

Про управління  об’єктами майна спільної власності територіальних громад району доповідав голова районної ради Іван Семцов. Рішенням сесії кабінети № 203 і № 207, що знаходяться на другому поверсі поліклінічного відділення ЦРЛ, передано в оренду КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кагарлицької районної ради» для облаштування кабінету сімейного лікаря та впровадження телемедичних послуг.

Голова постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин Олександр Широкоступ інформував сесію про надання дозволу на виготовлення (зміни) меж населених пунктів Стайківської сільської ради.

Рішенням сесії такий дозвіл надано.

У питанні «Різне» начальник відділу освіти РДА Надія Омельченко звернулася до депутатів з проханням допомогти у фінансуванні поїздки учнів району на змагання у місті Дніпро. Профінансувати захід дав згоду керівник ФГ, депутат районної ради Олександр Широкоступ.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна