Сітка БПП спрацює у 95 окрузі через технічного кандидата

image
26 Червня 2019, 14:59
Поділитися:

Дата публикации: 26 июня 2019.

У підкупі виборцв на 95 окрузі може взяти участь технічний кандидат зареєстрований від політичної партії “Студенська партія України”.

Містоінорм раніше писав, що Києво-Святошинська влада ймовірно планує використати виборчі “сітки” БПП. За повідомленнями джерел у Києво-Святошинській райраді, Вадим Гедульянов особисто контролював побудову сітки, в яку були втягнуті деякі сільські та селищні голови району, чиновники районної влади та інші бюджетники. Загальний кошторис витрат на закупівлю голосів виборців у Вишневому, Боярці та селах району вразив – понад 1 мільйон доларів США.

Вадим Гедульянов і Мирослава Смірнова

Наразі, стало відомо, що до схеми реалізації виборчої сітки в межах 95 виборчого округу може бути долучений представник існуючої лише на папері політичної партії “Студенська партія України”, який був зареєстрований в якості кандидата у народні депутати.

Згідно із повідомленням джерел у Києво-Святошинській райраді, Корінь Святослав Вікторович, який є кандидатом від політичної партії “Студенська партія України” є давнім приятелем голови Києво-Святошинської районної ради Вадима Гедульянова. їх зв’язок начебто тягнеться ще з одеської області. Голова політичної партії “Студенська партія України” теж не чужий для Києво-Святошинського району, місце його проживання Софіївська Борщагівка.

Показово, що кандидат у 95 окрузі – це єдиний кандидат висунутий цією партію на позачергових виборах до парламенту, а сама партія згідно звіту НАЗК не мала фінансування і є скоріше формальною організацією.

Нагадаємо, інформація про підкуп голосів на Київщині прозвучала в прямому ефірі, тоді журналіст Олександр Дубинський розповів, що йому надали відповідні документи, які доводять факти підкупу. Крім того, він заявив, що всі керівники районних штабів є керівниками районів, чиновниками.

У “файлах Дубинського” серед керівників штабів опинився і Вадим Гедульянов – голова Києво-Святошинської районної ради. Згідно документів Дубинського, Гедульянов щомісячно отримував 1400 доларів США доплати за формування “сітки БПП” та керівництво виборчим районним штабом.

Містоінформ також писав, що очільник МВС Арсен Аваков назвав програму “Турбота”, по якій регулярно звітує керівництво Києво-Святошинського району, механізмом для підкупу виборців.

Джерело: МИСТОИНФОРМ