Фору будували — хату поруч зруйнували. Хто ремонтуватиме?

image
26 Червня 2019, 13:58
Поділитися:

Через інтенсивні будівельні роботи супермаркету Фора на вулиці Київський Шлях зазнав руйнувань житловий будинок, сусідній із будмайданчиком. Про деталі інциденту дізнавалися «Вісті».

Через будівництво у центрі Борисполя супермаркету Фора — навпроти ТЦ «Парк Таун» — на стінах приватного будинку, який по сусідству із будівельним майданчиком, утворилися тріщини, посипалася штукатурка.

Зі скаргою про руйнування житла до міського відділу з контролю за благоустроєм звернулися постраждалі мешканці – власники будинку. Спеціалісти відділу виїхали за вказаною адресою, аби вивчити ситуацію, і були вражені рівнем шуму, в якому доводиться жити людям, чиї будинки межують із будівництвом. Тож на запитання працівників відділу: «Як ви тут живете?!», мешканці тріснутого будинку лише розвели руками, мовляв, не питайте, уже дістало.

За словами начальника відділу контролю за благоустроєм Рустама Хамракулова, який був присутній на виїзді, гуркіт на будівництві — від спеціалізованої техніки, яка втрамбовувала територію. Ймовірно, припускає, що сильна вібрація дала поштовх для утворення тріщин у приватному будинку.

«Хто ремонтуватиме хату і відповідатиме за наслідки», — запитала у пана Хамракулова.

«Відновити будинок, де, до речі, в родині є люди з особливими потребами, повинен забудовник. Це не покарання, а відповідальність за нанесені збитки. Ми контролюватимемо це питання. А якщо роботи з відновлення тріснутої споруди не будуть проведені, ми заблокуємо заплановане відкриття супермаркету», — прокоментував співрозмовник.

Користуючись нагодою, поцікавилась у керівника, чому у Борисполі не прийнято будувати великі торгівельні заклади за межами міста, як це роблять за кордоном, тоді б менше було проблеми із їх спорудженням та експлуатацією.

«Менталітет у наших людей такий, що краще вони купуватимуть в місті, із тротуару, без гарантії якості, аніж поїдуть за місто до супермаркету. Наприклад, ситуація зі стихійним ринком біля «Рошену», який ліквідували, тепер продавці та покупці стихійки обурюються, що доводиться йти на ринок «Центральний» аби придбати товар. Те ж саме і з супермаркетами було б. Не готові ми до європейських стандартів», — підсумував Рустам Хамракулов.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама