ВРЯТУВАТИ УКРАЇНУ ВІД СМІТТЄВОГО КОЛАПСУ МОЖУТЬ СМІТТЄПЕРЕРОБНІ ЗАВОДИ

image
26 Червня 2019, 08:07
Поділитися:

Питання екології, чистого повітря, охайного довкілля хвилюють працівників рятувальної служби Переяслава-Хмельницького. Це і стало основною темою їхньої розмови з кандидатом у народні депутати України у 93-му виборчому окрузі Олександром Жукотанським.

Усі погодилися, що це питання варто не забалакувати, а нарешті ухвалювати якісь дієві рішення. Оскільки природа сміттєвого недбальства не прощає. Олександр Жукотанський переконаний, що під екологічні проекти потрібно залучати інвестиції. Має бути предмет екологічної освіти й культури в школах і навіть дитсадках. А також відповідальність за створення стихійних сміттєзвалищ.

«Стихійні звалища не просто псують екологію, забруднюють повітря, труять газами наші міста і села, а й завдають шкоди здоров’ю. Вирішення питання лежить на поверхні — роздільне збирання сміття і будівництво сміттєпереробних заводів. Це нормальна й абсолютно безпечна практика, яка давно застосовується в Європі», — наголосив політик.

Він розповів, що деякі країни заробляють на переробці сміття, виробляючи теплову та електричну енергію. Жукотанський переконаний, що ситуація в країні може набрати катастрофічних масштабів, якщо терміново не ухвалити відповідні закони в парламенті та рішення на місцях. Врятувати Україну від сміттєвого колапсу можуть сміттєпереробні заводи.

«Ми маємо сумний приклад Львова й не можемо допустити повторення ситуації в інших населених пунктах. Потрібні інвестиції в будівництво таких заводів, і над цим ми повинні працювати спільно з нашими громадами», — підсумував Олександр Жукотанський.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна