Де продають дешевий хліб у Дарницькому районі

image
26 Червня 2019, 07:58
Поділитися:

Соціальний хліб в Дарницькому районі можна придбати в 24 кіосках.

 З березня 2019 року соціальний хліб продається по Картці киянина, по 1 хлібині на руки на день, а знижку вираховуватимуть залежно від пільг, які має покупець. Про це нагадала Дарницька районна державна адміністрація.

– Продаж хліба за Карткою киянина пільговим категоріям громадян – важливий соціальний проект. Знижка різна, залежно від категорії. Саме картка киянина дає можливість вираховувати конкретну пільгу, – йдеться у повідомленні.

На території Дарницького району столиці за цією системою наразі працюють 20 точок продажу “Київхліб” (кіосків) та 4 точки ТОВ «Саботін ТРЕЙД» (Кулиничі).

  • Так, на знижку у 70% зможуть розраховувати кияни-члени сімей загиблих учасників АТО, кияни-члени сімей Героїв небесної сотні, діти-сироти та праведники Бабиного яру.
  • Знижку у 60% мають особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в’язні концтаборів, гетто, визнані особами з інвалідністю.
  • 50% знижки на “соціальний хліб” отримують діти з інвалідністю з дитинства, 25% – непрацюючі пенсіонери та 20% – власники “картки киянина”, які не мають пільг.

Один власник картки киянина зможе придбати зі знижкою одну одиницю продукції в день на вибір: батон “Фірмовий” 0,5 кг, хліб “Фірмовий український” 0,95 кг або хліб пшеничний “Фірмовий” 0,65 кг. Відзначається, що це роблять для того, щоб уникнути спекуляцій і скуповування хліба великими партіями.

Особи з інвалідністю або функціональними обмеженнями зможуть скористатися знижкою за допомогою родичів – “соціальний хліб” продаватимуть при пред’явленні картки киянина без обов’язкової присутності її власника.

– Ціна на зазначені сорти виробів буде вираховуватися щоквартально як середньороздрібна, на основі цін на аналогічну продукцію (батон, хліб український, хліб пшеничний) у супермаркетах міста..Від цієї середньої ціни вираховуватимуть знижку. Також за цією середньою ціною зможуть купувати соціальний хліб будь-які споживачі без Картки киянина, – зазначають у Дарницькій районній державній адміністрації

Карту розташування кіосків можна подивитися за посиланням.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ