У Сонячному озері на Позняках регулюватимуть рівень води

image
25 Червня 2019, 12:47
Поділитися:

На озері Сонячному, що розташоване вздовж вулиці Ревуцького на масиві Позняки, планують збудувати систему, яка зможе регулювати там рівень води. Це необхідно, аби запобігти підтопленням інженерних мереж та підземних споруд, розміщених на вулиці Ревуцького, які відбуваються через підвищення рівня води в озері. Роботи мають здійснити до 31 грудня 2021-го року.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 1140 від 24 червня 2019 року.

– З метою вирішення проблеми підтоплення інженерних мереж та підземних споруд на вулиці Ревуцького …здійснити до 31 грудня 2021 року будівництво системи регулювання рівня води в водоймі «озеро Сонячне» в Дарницькому районі м. Києва, – йдеться у тексті Розпорядження.

Згідно з документом, замовником усіх робіт визначено комунальне підприємство по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду Києва – КП «Плесо». Воно має укласти з підрядниками відповідні договори на розробку проектної документації та подальше виконання робіт.

Також підприємство повинно подати до Департаменту економіки та інвестицій КМДА пропозиції щодо включення робіт із будівництва системи регулювання рівня води до програм економічного та соціального розвитку м. Києва на 2020 та 2021 рік.

Довідка. Сонячне — озеро, що утворилося внаслідок намиву для будівництва Харківського масиву та масиву Позняки. На його берегах облаштовано зону відпочинку та пляж.

Нагадаємо, парк на Русанівській набережній, який розташований вздовж каналу з фонтанами, облаштують системами зрошування та поливу.

Фото – з сайту Вікіпедії

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ