Подовжене метро: відстань між станціями дозволили збільшити до 3 кілометрів

image
25 Червня 2019, 11:15
Поділитися:

За новими державними будівельними нормами, відстань між новими станціями метрополітену дозволено збільшувати до 3 км. Ця норма стосується лише нового будівництва і набирає чинності з 1 вересня цього року. Зараз максимальна відстань складає 2 км.

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Міста-мільйонники в Україні, такі як Київ, Харків, Дніпро, сьогодні дуже стрімко розвиваються. Тому в цих містах треба оптимізувати транспортний рух. Так, ми дозволили відстань між станціями метро збільшувати до 3 км. Це дозволить більш ефективно проектувати розташування нових станцій – щоб вони розміщувалися на перехресті інших транспортних потоків, у тому числі, транспортно-пересадочних вузлів, де це буде найбільш оптимально, зазначив міністр. 

За його словами, норма не передбачає, що тепер всі нові станції метро будуть розташовуватися лише на відстані 3 км. Мінімальна відстань між станціями зберігається на рівні 900 м. Відстань між станціями рахується від платформи до платформи.

Що теж важливо, згідно з новими нормами, якщо відстань складає більше 2 км, то необхідно передбачати аварійний вихід на поверхню, обладнаний тамбур-шлюзом із підпором повітря не менше ніж 20 Па. Якщо такої можливості немає, необхідно передбачати евакуаційні виходи, розміщені в середній третині між цими станціями.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ