Пристрасть до м’яса і сиру після 50 років небезпечна для здоров’я не менше за куріння – учені США

image
23 Червня 2019, 20:27
Поділитися:

Учені з університету Південної Каліфорнії, США, встановили, що любителі м’яса і сиру, яким за 50 років, піддають своє здоров’я небезпеці нарівні з курцями. І в тих, і в інших значно підвищується ризик ранньої смерті, повідомляє «МедикФорум».

Фахівці університету Південної Каліфорнії (США)  виявили зв’язок між пристрастю до м’яса та сиру в чоловіків і жінок у віці за 50 років і погіршенням стану здоров’я та передчасною смертністю.

«У людей, які споживають після 50-ти занадто багато тваринного білка, ймовірність передчасної смерті вдвічі вища, ніж у тих, хто їм не зловживає. У любителів м’яса і сиру в цьому віці в чотири рази більше шансів померти від раку – це можна порівняти з курінням», – такий висновок дослідників.

Вчені вивчили дані про раціон харчування 6400 осіб, які вони порівняли з даними про здоров’я цих людей за майже двадцять років. Фахівці встановили: якщо в раціоні п’ята частина добових калорій припадала на продукти з високим вмістом тваринного білка, це значно підвищувало ризик підірвати здоров’я і передчасно піти з життя.

На думку авторів роботи, занадто велике споживання білка, що міститься в м’ясі, сирі та інших продуктах тваринного походження, негативно впливає на клітини, прискорює їх деградацію і тим самим сприяє зростанню пухлин.

«Людям у віці від 50 до 65 років слід скоротити споживання тваринного білка. Замість м’яса і сиру білок необхідно отримувати з риби, квасолі і сочевиці», – вважають учені.

Головне фото  з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари