Філарет на помісному соборі відновив Київський патріархат

image
20 Червня 2019, 22:28
Поділитися:

У Києві у Володимирському соборі з ініціативи владики Філарета пройшло зібрання частини ієрархів, священників та мирян колишньої УПЦ Київського патріархату. 

На Собор з Росії приїхали митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф та його вікарний єпископ Петро (Москальов). Учасники назвали його «помісним собором» і постановили відновити діяльність патріархату.

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Також, на соборі вирішили, що Томос про автокефалію, який Вселенський патріарх надав ПЦУ, ставить ПЦУ у залежність від Константинопольського патріархату.

«Ми відмінили рішення так званого помісного собору, який був 15 грудня, тому що це був не помісний собор, а це було зібрання підписів зі ліквідацію УПЦ КП, тому що без ліквідації Київського патріархату не могло бути собору від Київської метрополії у складі Константинопольського патріархату», – заявив Патріарх Київський і всієї України Святійший Філарет.

Він підкреслив, що так в Україні буде три православні церкви: УПЦ Московського патріархату, ПЦУ та УПЦ Київського патріархату. Він додав, що не збирається ходити на засідання синоду ПЦУ, постійним членом якого є і наступне засідання якого відбудеться 24 червня.

Читайте також: НБУ випускає пам’ятну медаль «100 років Чортківської офензиви»

Читайте також: 20 червня у Києві насолодитися класичною музикою можна просто неба і безкоштовно

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV