Віталій Бала: Після смерті Тимчука дехто хоче поставити під сумнів його добрі справи

image
20 Червня 2019, 15:52
Поділитися:

«Чому Дмитро Тимчук чистив зброю з ранку? Зброю чистять після того, коли нею користуються. Адже ні з того ні з чого чистити зброю немає ніякого сенсу», – таку думку висловив в ефірі телеканалу «Київ» директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала щодо смерті народного депутата Дмитра Тимчука.

«По-друге, кут, під яким зайшла куля: якщо вона знизу зайшла, то ще можна говорити про нещасний випадок, але попасти в голову, коли чистиш зброю, то треба бути дуже «вдалим» стрільцем», – додав він.

«Хотілося б якнайшвидше отримати реальні відповіді на ці питання, оскільки я вже навіть читав, що пишуть деякі не дуже хороші люди, що була посмертна записка, у якій Дмитро Тимчук нібито за щось вибачається», – зауважив Віталій Бала.

За його словами, люди, які це публікують, хочуть після смерті депутата поставити під сумнів його добрі справи, які він реально почав у 2014-2015 роках. А саме – спротив гібридній інформаційній війні.

«Тому тут виникає дійсно багато серйозних запитань, оскільки почалися дуже «цікаві» коментарі саме з того боку», – сказав Віталій Бала.

Зокрема, блогер із США Павло Дальнобой заявив в ефірі телеканалу «Київ», що він «стовідсотково упевнений, що це вбивство».

«У мене вдома 6 чи 7 пістолетів, я навчився трохи з ними поводитися. На основі свого власного досвіду можу сказати, що треба дуже сильно постаратися[під наркотиками чи дуже п’яним], аби поцілити собі у голову, розбираючи пістолета, щоб його почистити. Якби він поранився у ногу, руку, чи навіть у тіло, ще повірив би. Але у голову – це неможливо. Це мільйонна доля відсотка, що так відбулося – переконаний він.

«Я вважаю, що це вбивство – це здійснюються ті обіцянки, які свого часу пан Портнов публікував у своїх соцмережах», – сказав Павло Дальнобой.

Йдеться про пост у соцмережі, який написав на початку квітня цього року, колишній соратник Віктора Януковича Андрій Портнов, у якому він «передбачив»: «Друзья, думаю, через несколько недель, кроме смены президента, в стране начнут происходить еще некоторые процессы. Они коснутся ключевых активистов, патриотов, титушок, подконтрольных силовикам банд, порохоботив и созданных на оффшорные деньги лидеров мнений. Уверен, они начнут понемногу исчезать. Кто-то в тюрьму, кто в эмиграцию, кто-то под диван, кто-то в больницу, а кто-то вообще».

Нагадаємо, 19 червня опівдні народний депутат Дмитро Тимчук був знайдений мертвим у своїй квартирі із вогнепальним пораненням у голову.

Читайте також: Справжніми слугами народу є депутати-мажоритарники – Ігор Рейтерович

Читайте також: Олександр Скубченко: Гріш ціна державі, в якій продаж населенню газу – найприбутковіший бізнес

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV