Через спеку в Дарницькому районі скасували всі заходи на вихідні

image
14 Червня 2019, 10:44
Поділитися:

Природа внесла свої корективи у плани киян на найближчі три вихідні дні. У зв’язку з рекордною для Києва спекою у Дарницькому районі скасовані усі культурно-масові та спортивні заходи на відкритих майданчиках. Про це інформує Дарницька РДА.

У зв’язку з погодними умовами ми вимушені скасувати всі заплановані культурно-масові та спортивні заходи на відкритих майданчиках Дарницького району. Тому ми приносимо наші вибачення, але ми не можемо ризикувати вашим здоров’ям та здоров’ям ваших дітей, – наголошують у адміністрації. 

Правила порятунку від спеки:

  1. Уникайте прямих сонячних променів. Особливо, коли сонце знаходиться в найбільш активній фазі: з 12.00 до 16.00.
  2. Носіть головний убір або парасольку від сонця.
  3. У приміщенні з кондиціонером не потрібно виставляти одразу низьку температуру, її слід зменшувати поступово. Різниця температур на вулиці та в приміщенні не повинна перевищувати 10 °С. Зайшовши всередину зі спекотної вулиці, не ставайте під прямий потік холодного повітря, інакше ризикуєте застудитися.
  4. Вживайте більше рідини. Нормальна серцева діяльність можлива тоді, коли електролітний стан організму збалансований. Тому поповнювати запас води потрібно обов’язково. Рекомендовано пити компот, узвар, підкислену воду. Слід обмежити вживання газованих напоїв.
  5. Обмежте себе в жирній та гострій їжі. Та й взагалі у спеку рекомендують їсти менше, недарма й не хочеться. Віддавайте перевагу легким овочам та яскравим фруктам.
  6. Носіть світлий і просторий одяг з натуральних тканин.
  7. Уникайте вживання алкоголю, особливо “сильних” напоїв (горілка, коньяк). Обмежте куріння.
  8. Частіше дивіться на зелене. У спеку люди схильні до астенії – загального занепаду сил. Зелений колір заспокоює та додає бадьорості, допомагає адаптуватися до стресу.
  9. Замініть каву на чай. У чаї міститься достатня кількість кофеїну для того, щоб бути активним. Проте чай не вимиває з організму рідину, як це робить кава.
  10. Утримайтеся від зайвих фізичних навантажень. Займайтеся спортом або рано вранці, або ввечері, коли сонце не дуже активне. У спеку організм значно збільшує енерговитрати, і зайві навантаження ускладнюють адаптацію до підвищеної температури.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ