15 червня броварчан запрошують до участі у створенні ескізу муралу

image
13 Червня 2019, 18:38
Поділитися:

Наприкінці травня в броварських групах у соцмережі FB з’явилось опитування щодо розташування в місті муралу. Погодився його створювати відомий американський художник Міша Тютюнник. Ініціатором ідеї створення муралу виступив депутат міськради Олег Берестовий. Наразі з місцем розташування муралу визначено, а от над ескізом варто попрацювати. Тож броварчан і запрошують цієї суботи долучитися до його розробки спільно з художником, написав Берестовий на своїй  сторінці у соцмережі FB.

Міша Тютюнник – американець українського походження, відомий мураліст у світі. Його роботи замовляє муніципалітет Нью-Йорку та відомі компанії. Останній рік Міша живе та працює в Києві. Він повернувся на свою історичну батьківщину на один рік, щоб попрацювати в Україні та для неї.

«Міша спеціалізується на організації написання муралів спільно з місцевими громадами, коли разом із мешканцями планується картинка, яка передає унікальність, історію, дух та особливості міста, в якому його намалюють. Потім із цими ж мешканцями і створюється мурал», – каже  Олег Берестовий.

Роботи художника, звісно, не дешеві, але, за словами Олега Берестового, для України він готовий малювати безкоштовно, лише треба забезпечити проживання, вартість фарб та підйомник.

10 червня відбулась зустріч художника та представників Броварської міської ради, під час якої було узгоджено місце майбутнього муралу – будинок по вулиці Гагаріна, 27.

«Ця стіна вже утеплена, ніхто її потім пінопластом не заліпить. Цей мурал буде видно аж із Київської, тому краще місце для першої такої роботи не знайти», – повідомив Олег Берестовий.

Наступний крок художника – зустріч із містянами з питання розробки ескізу, яка відбудеться в суботу, 15 червня об 11:30 у центральній міській бібліотеці по бульвару Незалежності.

Всі охочі можуть долучитися до розробки композиції малюнка. На основі сформованих ідей, художник створить декілька варіантів, а остаточний вид майбутнього муралу оберуть голосуванням.

Джерело: Трибуна Бровари