На закритому кладовищі побудують місце для поховання урн із прахом

image
13 Червня 2019, 18:21
Поділитися:

На закритому для масових поховань Лісовому кладовищі, розташованому у Деснянському районі, побудують колумбарну стіну, призначену для захоронення урн із прахом кремованих. Будівництво має розпочатися вже цього року, а завершитися у 2020-му.

Про це йдеться у відповідному Розпорядженні КМДА № 1054 від 10 червня 2019 року.

– Здійснити у 2019 та 2020 роках будівництво колумбарної стіни на Лісовому кладовищі, вул. Крайня, 3, – йдеться у тексті Розпорядження.

Згідно з документом, замовником усіх робіт визначено Ритуальну службу спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування».

Воно має визначити підрядника та укласти з ним відповідні договори на розробку проектної документації та подальше виконання робіт.

Також відповідальне підприємство повинно подати до Департаменту економіки та інвестицій КМДА пропозиції щодо включення робіт із будівництво колумбарної стіни до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки в частині фінансування на 2020 рік.

Довідка. Лісове кладовище — найбільший некрополь лівобережної частини Києва, що займає площу 142 га. Відкритий 1970 року. Територія розташована між Лісовим житловим масивом та Алмазним озером (затоплений кар’єр). Головний вхід знаходиться на вулиці Крайня.  З 1 листопада 1989 року закрите для масових поховань (там дозволено лише підпоховання у родинну могилу). На території кладовища знаходяться церкви Воскресіння Христового та Всіх святих.

На фото – головний вхід Лісового кладовища.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ