Київ почав по-новому формувати свій бюджет

image
13 Червня 2019, 13:38
Поділитися:

У Києві впроваджують нові стандарти формування бюджету, згідно з якими робота над головним кошторисом міста розпочалася вже зараз, задовго до кінця року. Таким чином прогноз бюджету Києва буде поданий до міської ради до 5 вересня, а його остаточне затвердження відбудеться до 25 грудня. Ці норми обумовлені реформою Бюджетного кодексу, згідно з якою місто переходить на середньострокове бюджетне планування.

Про це повідомляє офіційний портал Києва з посиланням на першого заступника голови КМДА Микола Поворозник.

– Сьогодні … в місті та в країні загалом проходить … важлива реформа – зміни до Бюджетного кодексу і перехід на середньострокове бюджетування. Ми вже декілька років поспіль, схвалюючи бюджетну резолюцію, фактично готували себе до переходу на нові стандарти і готові запропонувати новий алгоритм бюджетування, починаючи вже з поточного року, – розповів він під час круглого столу «Прогноз доходів бюджету міста Києва на 2020 рік та два наступні бюджетні періоди».

– Ціль нашої зустрічі – донести до відома громадськості та експертів нашу готовність… в питаннях бюджету рухатися згідно з алгоритмом оновленого регламенту Київради, за яким є дві ключові дати: прогноз бюджету подається Київраді до 5 вересня, ухвалення бюджету – до 25 грудня, – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, Департамент фінансів КМДА вже розпочав роботу над формуванням прогнозних показників бюджету Києва на 2020 рік. Зараз відбувається оцінка ресурсів і розрахунки майбутніх доходів бюджету. Мета міської влади – залучити до цього процесу якомога більше експертів та громадян.  

– Якість цієї роботи дає старт процесу бюджетування. Багато хто міг би зауважити, що оцінка і розрахунки доходів – це нудна поточна робота тільки для фахівців, а видатки обговорювати набагато цікавіше. І це друга ціль нашої зустрічі – зробити цю історію публічною, – підкреслив Микола Поворозник.

Загалом, на практиці середньострокове планування означає перехід держави та місцевого самоврядування від ситуативного бюджетування до планомірного поступального розвитку та рішень на середньострокову перспективу.

Нагадаємо, експерти впевнені, що доходи столичного бюджету зростатимуть.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ