На Торгмаші з вантажівки витік 40% розчин формаліну

image
13 Червня 2019, 13:13
Поділитися:

Учора, 12 червня, близько 14 год у Броварах відбувся витік 40% розчину формаліну, повідомляє 5 Державна пожежно-рятувальна частина Броварів та районного управління ГУ ДСНС України.  

Як з’ясували журналісти «Трибуни», витік 40% розчину формаліну відбувся у вантажному автомобілі І-го відділення Нової пошти, що на вул. Олега Оникієнка, 125 (Торгмаш). На місце події негайно виїхав черговий караул 56-ї Державної пожежно-рятувальної частини Броварів у кількості 4-х чоловік. Рятувальники в масках та з балонами для дихання на стисненому повітрі, розвантажили автомобіль та змили рідину. Всі роботи рятувальники закінчили за годину.

Формалін – водометанольний розчин формальдегіду, безбарвна прозора рідина з різким подразнюючим запахом, що використовується як засіб для дезинфекції, фіксації, дублення тощо.

Формалін широко використовується для протруювання насіння зернових культур проти різних видів сажки. Формалін в слабих (4%) концентраціях застосовується для знищення дорослих мух, які охоче летять на його запах.

Формальдегід (метаналь, мурашиний альдегід) – хімічна речовина з формулою H2CO, найпростіший із альдегідів. Чистий мономерний формальдегід при звичайних умовах є безбарвним газом із характерним різким запахом

Джерело: Трибуна Бровари