Європейський банк фінансуватиме добудову НВК

image
13 Червня 2019, 08:30
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

Актуальність питання добудови Бориспільського НВК ім. К. Могилка — на часі уже півроку. Стало відомо, що днями оголошено тендер на визначення фірми-підрядника для реалізації проекту — учасники мали надати пропозиції на розгляд до 17 червня. Однак плани змінилися.

«Після опрацювання поданих заявок від претендентів на виконавця робіт, вивчення документації, спеціальна комісія мала зробити кваліфікаційний відбір і відправляти учасників на тендер через систему Прозоро — такі умови євроторгів», — пояснює «Вістям» Микола Корнійчук, перший заступник міського голови порядок вибору фірми підрядника.
Однак, за його словами, тендер доведеться зупинити. Причина — несподівано оптимістична.
«Днями завершилася процедура оцінювання проектів у Мінрегіонбуді, які претендували на безповоротні інвестиції від Європейського банку (був вибір між наданими проектами із Борисполя та Бучі). На засіданні робочої групи за участі інвестора переможцем названо Бориспіль — проект добудови школи № 5, про що є відповідний протокол», — розповідає керівник.
За слова Корнійчука, далі за процедурою — відповідна постанова Кабміну про факт інвестування конкретного проекту або наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, затвердженого Кабінетом міністрів. Тільки після цього Європейський банк перейде до процедури фінансування обраного проекту.
«У п’ятницю, 14 червня, оголошені торги ми відмінимо й чекатимемо постанови зверху. Оскільки одна із головних умов інвестора — погодження із Європейським банком тендерної документації, вибір претендентів, які братимуть участь у системі Прозоро. Йдеться про суму інвестицій — 160 млн грн. Можна сказати, що Борисполю пощастило, якщо не трапиться якихось суб’єктивних перепон. Така ситуація станом на 11 червня», — прокоментував Корнійчук.
Також він наголосив, що міська влада постійно на зв’язку із Мінрегіонбудом стосовно питання фінансування і не приховує, що ціна питання висока, а пропозиція вигідна, тому очікування цілком виправдане, а зарезервовані на добудову школи бюджетні кошти будуть витрачені на інші потреби міста — чекають своєї черги 20 готових до реалізації проектів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама