У пришкільних таборах дітей навчали, як обрати майбутню професію

image
12 Червня 2019, 19:18
Поділитися:

 7 та 11 червня спеціалісти Броварського міськрайонного центру зайнятості провели інтерактивні профорієнтаційні уроки: «Формула вибору професії. Складова «Хочу. Можу. Треба» серед учнів 8  класу СЗОШ № 5 та учнів ЗОШ № 6 . Діти наразі відпочивають у пришкільних таборах  «The Merry Land Camp», що на вул. Київська, 306-А та  «Healthyway», що на вул. Герцена, 3-А.

Представники центру познайомили дітей із послугами, які надають, та розповіли про основні складові свідомого вибору професії через формулу «Хочу, Можу, Треба». Усі охочі мали змогу завантажити мобільний додаток Державної служби зайнятості і в розділі «Абетка професій» знайти описи спеціальностей, які їх цікавлять. Спеціалісти  центру також розповіли учням  про актуальність робітничих спеціальностей,  фактори, які впливають на вибір майбутньої професії та помилки при її виборі. Після обговорення, діти взяли участь у інтерактивних вправах «Мої вподобання», «Дерево бажаних професій», де самостійно малювали дерево, на якому розподіляли професії відповідно п’яти головних типів (залежно від основного предмета праці). У якості «закріплення матеріалу», учні отримали інформацію, де можна пройти тестування на професійну спрямованість. Наостанок, учнів протестували за методикою «Диференційно-діагностичного опитувальника Е.О.Клімова». Результати тесту в більшості дітей підтвердили облюбовану  професію.

Як зазначають у міськрайонному центрі зайнятості, мета такого заходу  –  сформувати правильні, усвідомлені мотиви вибору професії, професійні інтереси; виховати навички орієнтування в нестандартних життєвих ситуаціях; сформувати реальний погляд на вибір професії з урахуванням їх бажань, можливостей та потреб ринку праці.

Фото – надані Броварським міськрайонним центром зайнятості

 

Джерело: Трибуна Бровари