Указ про розпуск парламенту у 2014 році і в 2019: Як було тоді і як зараз – Віктор Матчук

image
12 Червня 2019, 14:15
Поділитися:

«Указ про розпуск парламенту фактично «передраний» з того указу, яким Порошенко розпускав Верховну Раду у 2014 році. Але тоді була інша ситуація, тоді це робилося фактично за згодою сторін». 

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів народний депутат України VІ скликання, голова Рівненської ОДА 2006-2010 рр. Віктор Матчук. 

«Тоді (2014р), обидві сторони погодились розпуск. Сама Верховна Рада хотіла йти на дострокові вибори і була домовленість з головами фракцій. Це було політичне рішення, а указ – просто формалізація спільного політичного рішення», – зазначив він.

«Тепер спільного політичного рішення не було, а указ такий самий неаргументований, як і той, що був в 2014 році. І те, що тоді пройшло (бо не звертались до КС і ніхто під лупою Указ не розглядав), зараз інша картина, інша ситуація. Нині потрібно давати мотивацію, потрібно офіційно пояснити, бо поки звучить приблизно так: «Перше: коаліції не існує – це всім зрозуміло; друге: рівень довіри такий, що народ підтримує розпуск ВР». Ні одне, ні друге не є юридичною нормою», – заявив Віктор Матчук. 

Читайте також: Зеленський виступив на засіданні КСУ щодо дострокового розпуску Парламенту

Читайте також: Під КСУ мітингують проти розпуску Верховної Ради

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV