У Києві на нерегульованих переходах встановлять муляжі школярів

image
12 Червня 2019, 10:54
Поділитися:

«Центр організації дорожнього руху Києва» оголосив тендер на закупівлю та встановлення пластикових фігур школярів на підходах до пішохідних переходів, які знаходяться біля шкіл і дитячих садів на Сирці.

Про це повідомляє «Наш Київ».

Відповідно до тендерної документації, ростові фігури школярів повинні бути виготовлені з міцного полімерного матеріалу і пофарбовані в оранжевий і салатовий кольори зі світловідбивальними елементами. Висота фігур має становити 1,5-1,6 метра. 

Всього планують закупити та встановити 25 таких фігур на 17 переходах.

Очікувана вартість робіт становить 495 тис. грн. Тендер буде проведений 27 червня, а встановити фігури мають до листопада цього року.

Проект по встановленню фігур школярів на Сирці переміг в минулого року у «Громадському бюджеті». Автори проекту сподіваються таким чином зробити нерегульовані пішохідні переходи більш безпечними, особливо для дітей.

«Проблема безпеки пішохідних переходів в мікрорайоні Сирець є дуже актуальною. Особливо це стосується переходів біля навчальних закладів і зелених зон відпочинку. Оскільки в мікрорайоні Сирець розташовано багато шкіл, дитячих садків, шкіл-інтернатів, художніх шкіл, а також парків і скверів, необхідно убезпечити нерегульовані пішохідні переходи біля них спеціальними ростовими фігурами дітей», — вважає автор проекту Тетяна Луцька.

Читайте також: Київ у смартфоні: Киянам презентували додаток Kyiv Smart City

Читайте також: Безкоштовна медіашкола – 2: Телеканал «Київ» подав проект до Громадського бюджету

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV