Прихід Зеленського в Конституційний Суд – це спосіб тиску на суддів – думка експерта

image
11 Червня 2019, 23:45
Поділитися:

«Заява Зеленського і його прихід в Конституційний Суд – це спосіб тиску на суддів. Він певною мірою став підказувати, яке рішення має ухвалити суд з точки зору ключового політика на сьогоднішній день – Президента Зеленського».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» заявив політичний експерт Дмитро Васильєв.

«Те, що Зеленський з’явився в суді – абсолютно неправильна позиція, бо Конституційний Суд має розглядати питання у своєму режимі, без будь-якого тиску чи з присутністю депутатів, які подали цю заяву, чи Президента», – сказав. 

«Суд має діяти виключно за законом і підтвердити, що він є Конституційний Суд, який захищає Конституцію, а також показати Президенту, що він є гарант Конституції і не повинен приймати рішення, які потім можуть бути признані нелегітимними», – заявив Дмитро Васильєв.

Нагадаємо, 11 червня проходить розгляд справи щодо відповідності Конституції указу «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів».

Президент України Володимир Зеленський прийшов на засідання КСУ. 

«Це буде вперше за двадцять вісім років історії незалежної України, коли Президент прийде на засідання Конституційного Суду. Саме так буде, а не навпаки, коли хазяїн викликає своїх слуг, своїх суддів до себе в кабінет», – заявив Президент. 

Читайте також: Зеленський виступив на засіданні КСУ щодо дострокового розпуску Парламенту

Читайте також: Під КСУ мітингують проти розпуску Верховної Ради

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV