Ігор Орленко про операцію «Урожай»: Податки платитимуть усі, а хто не вміє – того навчать

image
10 Червня 2019, 23:10
Поділитися:

У травні 2019 року розпочалася операція «Урожай» під егідою ДФС України. До цієї операції також будуть задіяні інші органи виконавчої влади: Держгеокадастр, Держкомзем, Держпродспоживслужба, Управління держпраці, правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування.

Про це сказав в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» заступник начальника ГУ ДФС у Київській області Ігор Орленко.

«На сьогодні це питання є актуальним саме через те, що нещодавно набули чинності певні зміни до Податкового кодексу – змінилися ставки оподаткування і методика розрахунку земельних податків, що стосується одноосібних власників», – додав він.

«Наразі найбільш поширеною у нас є система заняття сільськогосподарським обробітком таких земель без державної реєстрації і, відповідно, без сплати податків – і місцевих, і державних», – сказав Ігор Орленко.

«Крім того, обробіток цих земель здійснюється за допомогою сг техніки, яка була імпортована із-за кордону. При цьому реєстрацію як ФОП, юридичних чи фізичних осіб підприємці не здійснюють. Відповідно і нарахування податків таким категоріям громадян не відбувається. Це стало підставою для ДФС України запровадити таку операцію», – зазначив він.

«Триватиме ця операція до закінчення обробітку сільськогосподарських угідь. Вона є довготривалою і невизначеною в часі та насамперед націлена на те, аби донести громадянам, що можливість виправитися завжди є», – додав Ігор Орленко.

Зазначимо: операцію «Урожай» впровадили, аби уникнути зловживань з метою ухилення від оподаткування під пильним контролем податківців перебувають всі суб’єкти господарювання, які пов’язані з виробництвом та реалізацією сільськогосподарської продукції, а особливо ті, що отримують доходи і не сплачують відповідно платежі до бюджету. 

Як повідомили у Головному управлінні Державної Фіскальної Служби у Київській області, будуть проведені комплексні контрольні заходи щодо перевірки повноти нарахування та сплати податків власниками земельних ділянок площею понад 2 гектари, які власними силами обробляють ці площі для отримання доходу.

Читайте також: Гройсман: Вода з річки Рось – безпечна

Читайте також: «Треба жити по совісті»: Відбувся з’їзд Радикальної партії

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV