«Велодень-2019» у Броварах: сімейне свято для шанувальників велопрогулянок. ФОТО

image
10 Червня 2019, 21:00
Поділитися:

У суботу, 8 червня, у Броварах відбувся щорічний захід «Велодень». Цього року на «Велодні» було мінімум чиновників, але більше депутатів.  Традиційно, цей захід відбувся як сімейне свято для тих, хто цінує здоровий спосіб життя.

Реєстрація розпочалась за 2 години до початку заїзду.  Зареєстровані учасники велопробігу автоматично стали учасниками розіграшу лотереї. Однак ажіотажу не було.

Реєстрація учасників

Перед стартом окремі зверталися за технічною допомогою для свого «байка».

Багаторічний спонсор події – веломайстерня  BroBikes

У цей час діти кататися на велогірках як на велосипедах, так і самокатах.

Велогірки

Ще частина охочих організували на згадку фотосесію.

Знімок на згадку

Депутат Київської облради Олег Іваненко прийшов на подію разом зі своєю командою.

Олег Іваненко разом зі своєю командою

Депутатка міської ради Вікторія Коваленко також прибула на «Велодень» із дітьми та членами команди.

Вікторія Коваленко з командою

Традиційно взяли участь у «Велодні» депутати міської ради Андрій Саук та Сергій Іллюхін. Нагадаємо, саме Андрій Саук у 2015 році започаткував цей захід у Броварах.

Депутати міської ради Андрій Саук та Сергій Іллюхін

Багато сімей прибули на «Велодень» із дітьми. Причому діти брали участь у пробігу як самостійно на велосипедах, так і у велокріслах, і, навіть, спеціальних візках.

Наймолодші учасники велопробігу

Безпосередньо перед заїздом радник міського голови Григорій Голубовський, який також долучився до велопробігу, повідомив, що в зв’язку з аварією на вул. Героїв Небесної сотні маршрут  скоротять.

Григорій Голубовський вітає учасників «Велодня»

У свою чергу представник «МОТО-HELP» Олег Сой провів короткий інструктаж щодо різних ситуацій, можливих під час пробігу.

Олег Сой проводить інструктаж

Після всіх настанов і зауважень, колона учасників у супроводі мотоциклістів-«маршалів» «Мото-хелп» вирушила на пробіг. Попереду колони – традиційно діти, позаду – найдосвідченіші учасники пробігу.

«Мото-хелп» супроводжує велопробіг

Організатори ще раз підкреслили, що це не змагання, тому колона рухалася повільно, із швидкістю, комфортною для наймолодших учасників. У підсумку, колона розтягнулась на сотні метрів, але сам пробіг тривав менше години.

Колону велопробігу очолили діти

Але самим велопробігом свято не закінчилося: ведучий спортивного заходу Богдан Шутий провів конкурси та розіграш безпрограшної лотереї. Кожен зареєстрований учасник отримав від спонсорів велопробігу   різноманітні велоаксесуари. Враховуючи, що учасників було кілька сотень, розіграш тривав декілька годин.

Богдан Шутий – ведучий «Велодень-2019»

Юна помічниця допомагає ведучому проводити розіграш лотереї

Спонсорами «Велодня» традиційно є піцерія  «Dominos», яка пригощала усіх охочих гарячою піцою.

Під час частування піцою

Учасники велопробігу та великі ентузіасти велоспорту – засновники Броварського велоклубу «44х11» Борис та Галина Слюсарі розповіли про свою організацію.

Борис та Галина Слюсарі

Зокрема, велолюбителі повідомили, що Броварський велоклуб «44х11» щорічно проводить аматорські змагання з велоспорту на ґрунтових (лісових) трасах різної складності. Участь у змаганнях беруть як дорослі, так і діти. Навіть у найменших  такий вид дозвілля користується неабиякою популярністю. За словами подружжя, траса у Броварському лісі вважається однією з кращих в Україні, тож на змагання, які організовує велоклуб,  приїздять учасники із різних міст.  До слова, трасу проклали та підтримують у належному стані самі члени велоклубу – без жодних спонсорів та бюджетних коштів.

Інша учасниця  «Велопробігу» – Ксенія – розповіла, що є постійним учасником іншого аналогічного щорічного  заходу – «Ретрокруїзу» в м. Києві.  Ця подія є майже «культовою» для щирих прихильників вінтажу та велопрогулянок «в образах». Фото на ФБ-сторінці передають атмосферу тієї події.

Учасниця велопробігу Ксенія

Протягом усього заходу патрулювання на велосипедах здійснювали  правоохоронці  місцевого відділу поліції.

Броварські патрульні

З кожним роком «Велодень» набирає все більших обертів: він стає спортивною подією, на яку чекають та на яку приходять цілими сім’ями.

Ангеліна Козлова

Фото – Микола Кожемяко та Ангеліна Козлова

Джерело: Трибуна Бровари