Операція «Урожай» створює рівні можливості і конкурентне середовище для ведення бізнесу – Олена Хотенко

image
10 Червня 2019, 19:31
Поділитися:

«Такі операції (йдеться про операцію ДФС «Урожай» – Ред.) вкрай важливі. На сьогодні країна має певний відсоток тіньового сектору. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, це є понад 30 %. І досить питому вагу у тіньовому секторі займає сільське господарство».

Таке зазначила в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» Віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Олена Хотенко.

«Першочергово це складає нерівні умови для ведення бізнесу. Оскільки насамперед страждає той бізнес, який чесно веде свою діяльність, оформлює найманих працівників, виплачує їм заробітну плату», – додала вона.

«Крім того, дуже велику і важливу роль місцеві податки відіграють у формуванні бюджетів територіальних громад. Фактично, для громадяни, які живуть у сільській місцевості, одним із найважливіших джерел надходження є надходження від сільськогосподарської діяльності підприємств, фізичних осіб і бізнесу», – підкреслила Олена Хотенко.

«Це та операція, яка створює рівні можливості і конкурентне середовище для ведення бізнесу», – додала вона.

Зазначимо: операцію «Урожай» впровадили, аби уникнути зловживань з метою ухилення від оподаткування під пильним контролем податківців перебувають всі суб’єкти господарювання, які пов’язані з виробництвом та реалізацією сільськогосподарської продукції, а особливо ті, що отримують доходи і не сплачують відповідно платежі до бюджету. 

Як повідомили у Головному управлінні Державної Фіскальної Служби у Київській області, будуть проведені комплексні контрольні заходи щодо перевірки повноти нарахування та сплати податків власниками земельних ділянок площею понад 2 гектари, які власними силами обробляють ці площі для отримання доходу.

Читайте також: Наталія Манойленко розповіла, як можна удвічі скоротити кількість депутатів Київради

Читайте також: В Києві у парку «Совки» встановлюють фонтан

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV