Складно оцінити роботу Президента, коли Верховна рада «глушить» його ініціативи – політтехнолог

image
10 Червня 2019, 14:07
Поділитися:

Оцінювати роботу Президента у перші 100 днів його правління – це цілком вірна європейська норма. Але реальність української ситуації дещо інша.

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» заявив політтехнолог Дмитро Раімов.

«Я вважаю, за підтримки Президента у 73 %, вимоги мають бути більшими – яких 100 днів? Нам потрібна програма!» – додав він.

«Важливо розуміти: вже стільки часу минуло, а у нас і досі відсутня програма дій. Як ми оцінимо, чи були ці 100 днів успішними, чи ні? Коаліцію ми можемо перевірити за ефективністю прийнятих законів», – зазначив політтехнолог.

«А як ми можемо перевірити ефективність перших 100 днів? Потрібен критерій. Критерій – це проєкт. Проєкт, план і законопроєкти, які ми будемо подавати», – вважає Дмитро Раімов.

«Але тут варто відмітити, що наша Верховна Рада робить усе, аби ініціативи Президента «глушилися» і не проходили», – заявив він.

«Оцінювати роботу нового Президента у перші 100 днів – гарна практика у гарній європейській країні. Де у пенсіонера є можливість спуститися у сусідню кав’ярню і випити горнятко кави із круасаном. І він має на це гроші. Можна говорити про 100 днів, коли у громадян є заощадження, а не те, що зараз у 80 % українців: немає заощаджень і якщо настане криза, то люди опиняться зовсім у бідності», – зауважив Дмитро Раімов.

Читайте також: Дмитро Раімов про децентралізацію: Ідея чудова, але за браком грошей – неефективна

Читайте також: «Укрпошта» презентувала марки до сторіччя Української революції 1917-1921рр

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV