Маленька Франція в центрі Києва: У столиці відзначили день Франкофонії

image
10 Червня 2019, 12:59
Поділитися:

Величезний ярмарок зі смаколиками, дизайнерським одягом і витворами мистецтва. А ще – масштабна освітня і культурна програми. На Костьольній влаштували свято вулиці – день Франкофонії.

Про це повідомив телеканал «Київ».

Зі своєю культурою знайомили відвідувачів представники посольств Франції, Швейцарії, Канади, Бельгії, Хорватії, В’єтнаму та Об’єднаних Арабських Еміратів. А французький інститут у Києві влаштував безкоштовні мовні уроки і екскурсії Костьольною. Проводили їх двома мовами: українською і французькою. 

«Ми пропонуємо людям спробувати почати вчити французьку мову, – розповіла  прес-аташе Французького інституту в Україні Вікторія Томенчук, – Є такий стереотип, я чую його від своїх колег знайомих, що французька це складно. Ні-ні-ні, і цей стереотип ми хочемо подолати вуличним уроками».

Для відвідувачів зі двох сцен виступали артисти з різних країн, показували театральні вистави та хореографічні постановки. 

День Франкофонії проводять уже вп’яте.

«З першого року фестиваль набув популярності серед киян. Це – прекрасно! А цього року долучились такі неочікувані для нас країни», – зазначила директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Читайте також: Міжнародні волонтери у центрі Києва створили масштабну карту світу

Читайте також: 14 червня у парку Шевченка лунатимуть відомі саундтреки

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV